Hyppää pääsisältöön
Etusivu
Etusivu
Lue digilehtenä
Tilaa

Päävalikko

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Etusivu
Etusivu
Kirjaudu
Lue digilehtenä
Tilaa
Kana
Juhli ja nauti
11:22 | 14.12.2021

Täytetty kalkkunanrinta

Lisää omaan keittokirjaan
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3757 reseptiä
OHJE Raisa Laine KUVA Tuomas Kolehmainen

Makean viikunan ja suolaisen sinihomejuuston yhdistelmä tekee kalkkunasta huippuherkullista.

Kokonaisena paistettu kalkkuna on näyttävä juhlaruoka, mutta vähärasvaisena se on helposti kuiva. Kun haluat valmistaa mehevää kalkkunaa, valitse raaka-aineeksi rintafilee ja kypsennä se lempeästi.

Paketoi täytetty, tiiviiksi rullattu filee leivinpaperin suojaan, jolloin kalkkunaa ei tarvitse valella kypsennyksen aikana. Liha kypsyy maltillisessa lämmössä meheväksi, ja kun oikea kypsyys on saavutettu, paketti otetaan uunista ja filee saa levähtää paketissa vielä puolisen tuntia.

Täytteessä on hyvä olla mukana jotain rasvaista, kuten tässä mantelia ja sinihomejuustoa. Kuivatut hedelmät tasapainottavat suolaisia makuja. Kokeile viikunaa, aprikoosia, luumua tai taatelia. Leipämuruilla kuorruttaminen tekee paistopinnasta rapean.

Kalkkuna on parasta lämpimänä mutta maistuu myös kylmänä lämpimän kastikkeen kanssa. Kylmää kalkkunaa ei kuitenkaan kannata lämmittää uudelleen, sillä silloin lopputuloksena on takuuvarmasti kuiva kalkkuna.

Näin onnistut:

  1. Ota filee huoneenlämpöön runsas tunti ennen kypsennystä. Leikkaa liha levyksi.
  2. Suolaa ja pippuroi liha kauttaaltaan huolellisesti. Levitä täytteet lihalevylle.
  3. Painele täytteet tiiviisti fileen pintaan, jotta rullasta tulee mahdollisimman tiukka.
  4. Paista liha meheväksi paistolämpömittarin avulla.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
6–8
20 min + kypsennys ja vetäytyminen 2½ t
Helppo

Täytetty kalkkunanrinta

Lisää kokoelmaan

Ainesosat

1
kalkkunan rintafilee (n. 1 kg)
1
tl
suolaa
½
tl
mustapippuria myllystä
Täyte
5
dl
salaattipinaattia
100
g
sinihomejuustoa
4
kuivattua viikunaa
½
dl
mantelilastuja
Kuorrutus
1
viipale kuivaa maalaisleipää
1
kananmunankeltuainen
1
rkl
oliiviöljyä

Vaiheet

  1. Laita uuni kuumenemaan 150 asteeseen. Leikkaa filee yhdeksi, noin 1½ cm paksuksi levyksi. Leikkaa ensin vaakatasossa fileen reunasta lähes toiseen reunaan. Jätä leikattu osa kiinni fileeseen ja käännä se auki kuin avaisit kirjan kannen. Leikkaa samanlainen viilto vastakkaiseen suuntaan. Jätä filee yhdeksi palaksi ja avaa levyksi. Ohenna levy kevyesti nuijimalla. Mausta molemmin puolin suolalla ja pippurilla.

  2. Levitä pinaatti tasaisesti lihalle. Murenna juusto päälle. Leikkaa viikunat ohuiksi viipaleiksi ja laita ne fileelle. Ripota mantelilastut päälle. Kääri filee tiukaksi rullaksi ja pakkaa leivinpaperiin. Laita paketti uunivuokaan ja työnnä paistolämpömittari lihan paksuimpaan kohtaan.

  3. Kypsennä kalkkunarullaa noin 1½–2 tuntia tai kunnes sen sisälämpö on 71–72 astetta. Anna vetäytyä paketissa vähintään ½ tuntia, jolloin lämpötila vielä nousee.

  4. Murenna leipä kulhoon ja sekoita keltuainen ja öljy joukkoon. Levitä seos kalkkunan pinnalle. Laita kalkkuna uunin grillivastuksen alle noin minuutin ajaksi tai kunnes muruseos ruskistuu. Viipaloi kalkkuna tarjolle.

Vinkki Paiston aikana kalkkunasta irtoaa uunivuoan pohjalle jonkin verran nestettä, jonka voit käyttää kastikkeeseen. Huuhtele vuoka vesitilkalla, kaada kattilaan, lisää kermaa, tarkista maku ja suurusta halutessasi.

Lisää aiheesta
  • Viikon viini: mainio viini joulukalkkunan seuraan
Tilaa Glorian ruoka & viini
Kot kot
Kemut
juhli ja nauti
kalkkuna
joulu

Suosituimmat

Hasselbackan punajuuret

Luumu-omenatorttu

Suppispasteijat

Graavisiika ja piparjuuripunajuuri

Lakupallopiparit

Reseptit

  • Uusimmat reseptit
  • 30 minuuttia
  • Aamiainen & brunssi
  • Finnhits
  • Gluteeniton deli
  • Grillaus
  • Jauhelihakierre
  • Juomat ja smoothiet
  • Jälkiruuat
  • Kemut
  • Kevyet & salaatit
  • Kot kot
  • Lasten suosikit
  • Leivät & piirakat
  • Nuuka kokki
  • Pastatehdas
  • Pihvi & BBQ
  • Päivän katiska
  • Sokerileipuri
  • Sporttiruoka
  • Säilöntä
  • Vegebaari
  • Viikonloppubistro
  • Vegaanisia herkkuja
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Social links

  • Facebook
  • Instagram
Etusivu

Footer menu

  • Evästeasetukset
  • Asiakaspalvelu
  • Evästekäytännöt
  • Haavoittuvuustietojen vastuullinen ilmoittaminen
  • Käyttöehdot
  • Mediaopas
  • Tietosuoja
  • Tilaa Glorian ruoka & viini
  • Toimituksen yhteystiedot
Digital magazine image
Digital magazine logo
Lue Glorian ruoka & viini laitteella kuin laitteella missä ikinä tahdotkin.
Lue digilehtenä
Glorian ruoka & viini
Tilaa

© Sanoma Media Finland Oy

Käyttäytymiseen perustuva mainonta
Vastuullista journalismia

Main menu sidebar

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Sivupalkin ekstravalikko

  • Toimitus
  • Palaute
  • Lue Glorian ruoka & viini digilehdet.fi:ssä
  • Tilaa Glorian ruoka & viini