
Mutakakku ei petä koskaan! Tässä luotto-ohjeessa on käytetty kokkien salaista asetta, ruskistettua voita. Sen avulla saat kakkuun vastustamattoman, pähkinäisen maun.
Mutakakku ruskistetusta voista
Ainekset
Työvaiheet
- Kuumenna uuni 200 asteeseen.
- Sulata suklaa miedolla lämmöllä, anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi.
- Sulata voi kattilassa tai pannulla. Kuumenna sekoitellen noin viiden minuutin ajan, kunnes voi vaahtoaa, muuttuu ruskeaksi ja tuoksuu pähkinäiselle. Varo, ettei se pala. Siirrä sivuun ja anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi.
- Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
- Sekoita keskenään vehnäjauhot ja leivinjauhe. Sekoita muna-sokerivaahto, voi ja suklaa varovasti käännellen. Siivilöi joukkoon kuivat aineet.
- Kaada taikina voideltuun vuokaan ja paista uunin alatasolla noin 15 minuuttia. Kakku saa jäädä kosteaksi. Tarjoa kermavaahdon tai jäätelön kera.
Vinkki! Jos haluat, voit maustaa kakkutaikinan ruokalusikallisella lakritsijuurijauhetta. Lisää se sekoitettuna vehnäjauhoihin.
Minkälaista ja minkä kokoista vuokaa ohjeessa suositeltaisiin käytettävän? 😊
Kiitos kysymyksestä, halkaisijaltaan noin 24-senttinen on sopivin! Vaikka taikina mahtuisi pienempäänkin, tämänkokoisessa vuoassa kakku paistuu ohjeen antamassa ajaksi sopivan mutaiseksi.
Hei! Voiko kakun pakastaa? Ja kuinka kauan säilyy jos voi?
Teen kakun myös ilman sokeria. Korvaan 2dl sokeria 1dl:la hermesetas cruncya. Katsotaan mitä tulee...
Moi! Onko matala 25cm foliovuoka riittävän iso mutakakulle?