Nyt saa mennä mustaksi! Kuoret suojaavat pehmoista herkkusisusta, eikä niiden mustumista tarvitse pelätä.
Nuotiobanaanit ovat lapsuudesta tuttu herkku, joka on helppo valmistaa ja jolla kesäillan makeanhimo talttuu takuulla.
Kypsät banaanit viilletään kuoresta pituussuunnassa auki. Tarkkana tulee olla siinä ettei viilto mene toiselta puolelta kuoresta läpi. Viiltoihin voi painaa suklaapaloja, mutta herkullisemman lopputuloksen saa, kun suklaata ja karamellikrokanttia rouhii pieneksi ja sekoittaa pehmeään voihin.
Suklaavoi lusikoidaan banaanien viiltoihin ja banaanit laitetaan hiilloksen ylle kypsymään. Kuoret saavat mustua täysin, ja herkut ovat valmiita, kun suklaa niiden sisässä on sulanut.
Daim-banskut
Ainekset
Työvaiheet
-
Tee banaaneihin pitkittäin syvä viilto, älä halkaise pohjaa. Rouhi suklaat sekä daim ja sekoita voihin. Työnnä banaanien viiltoihin suklaavoita. Grillaa noin 10–15 minuuttia eli kunnes banaanien kuoret ovat muuttuneet mustanruskeiksi ja suklaa on sulanut.
-
Tarjoa Daim-banskut lämpiminä jäätelön kanssa.