
Fetan lisäksi kannattaa kokeilla vaahdottaa myös muita pehmeitä juustoja, kuten ricottaa. Pinjansiemenet ja tuore minttu tuovat säväyksen muutoin mietoon makumaailmaan.
Nämä grillatut kesäkurpitsat onnistuvat myös sisällä pannulla paistaen.
Valitse mahdollisimman pieniä kesäkurpitsoita, jotka voit vain puolittaa pituussuunnassa. Saat ne grillissä pysymään napakoina helpommin kuin pyöreät viipaleet.
Ennen kesäkurpitsoiden grillaamista kannattaa valmistaa kuohkea ricotta, jonka päälle kasvikset ladotaan. Ricottaa vatkataan öljytilkan kanssa, ja kun se on muuttunut kuohkeaksi, se saa makua hunajasta ja mausteista.
Lisämakua tämä kasvislisuke saa paahdetuista pinjansiemenistä, jotka sekoitetaan rusinoiden ja balsamicon kanssa herkulliseksi rapean-sitkeäksi viimeistelyksi.
Grillattu kesäkurpitsa ja ricottavaahto
Ainekset
Työvaiheet
-
Valmista ensin ricottavaahto. Vaahdota ricottaa ja öljyä sähkövatkaimella noin 2 minuuttia, kunnes seos on kuohkeaa. Mausta hunajalla, suolalla ja pippurilla. Ohenna halutessasi maidolla tai kermalla.
-
Paahda pinjansiemeniin kaunis väri kuivalla, kuumalla pannulla. Kumoa siemenet kulhoon. Sekoita joukkoon rusinat, oliiviöljy ja balsamico.
-
Kuumenna grilli. Leikkaa kesäkurpitsat pitkittäin puoliksi (jos kesäkurpitsat ovat isoja, leikkaa ne lanteiksi). Mausta suolalla. Sivele pintaan 1 rkl oliiviöljyä. Paista grillissä muutama minuutti, kunnes kasvikset ovat napakan kypsiä.
-
Levitä ricottavaahto tarjoilulautaselle. Nosta päälle kesäkurpitsat ja pinjansiemenseos. Leikkaa pinnalle ohuita punasipulirenkaita. Viimeistele mintulla ja mustapippurilla.
Vinkki Voit maustaa ricottavaahdon halutessasi hienonnetuilla yrteillä, kuten ruohosipulilla tai timjamilla.