Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3403 reseptiä.
Linkitetty 10 keittokirjaan.
OHJE Emilia Vartiainen KUVA Amanda Aho

Kun pohjataikina on sopivan paksua, voi pienet tortut pakata huoletta evääksi ilman pelkoa hajoamisesta. Italialainen marenki säilyy jääkaapissa pursotinpussissa myös seuraavaan päivään.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
10 pientä torttua
Valmistusaika
40 min + kypsennys ja jäähtyminen 1 1⁄2 t
Vaikeustaso
Kohtalainen

Aprikoosi-frangipanetortut

Ainekset

dl
vehnäjauhoja
½
dl
mantelijauhetta
½
dl
tomusokeria
½
tl
leivinjauhetta
100
g
luomuvoita
¾
dl
maustamatonta soijajogurttia
TÄYTE
100
g
kuorellisia manteleita
100
g
(luomu)voita huoneenlämpöisenä
½
dl
vanilja-soijajogurttia
dl
tomusokeria
1
rkl
maissitärkkelystä
tl
leivinjauhetta
½
tl
aitovaniljajauhetta
5
aprikoosia
MARENKI
3
(luomu)kananmunan valkuaista
1
dl
vettä
dl
sokeria

Työvaiheet

  1. Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen. Yhdistä vehnäjauhot, mantelijauhe, tomusokeri ja leivinjauhe keskenään. Kuutioi voi ja nypi se kuivien aineiden joukkoon. Lisää myös soijajogurtti. Muotoile taikina käsin palloksi. Peitä taikina ja laita puoleksi tunniksi jääkaappiin.

  2. Tee täyte. Jauha mantelit tehosekoittimessa tai monitoimikoneessa leikkuuterällä karkeasti. Vatkaa pehmeä voi ja vanilja-soijajogurtti yhteen. Lisää tomusokeri, maissitärkkelys, leivinjauhe ja vaniljajauhe. Sekoita tasaiseksi. Leikkaa aprikoosit ohuiksi siivuiksi.

  3. Kauli kylmä taikina kahden leivinpaperin välissä ohueksi levyksi. Painele taikina pieniin piirakkavuokiin (Ø noin 7 cm). Laita vuoat jääkaappiin 15 minuutiksi. Peitä kylmät piirakkataikinat leivinpaperipaloilla ja kaada päälle kuivaa riisiä. Esipaista pohjia uunissa 10 minuuttia. Laske uunin lämpö 180 asteeseen.

  4. Nosta leivinpaperit riiseineen pois piirakoiden päältä. Lusikoi täytettä vuokiin ja asettele päälle aprikoosiviipaleita. Kypsennä uunissa 15 minuuttia. Anna piirakoiden jäähtyä kokonaan.

  5. Valmista marenki. Erottele valkuaiset metalliseen kulhoon. Laita vesi ja sokeri kattilaan. Kuumenna vesi-sokeriseos 120-asteiseksi ja vaahdota valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Kaada vesi-sokeriseos ohuena nauhana valkuaisiin koko ajan vatkaten. Jatka valkuaisten vatkaamista, kunnes marenki on huoneenlämpöistä. Lusikoi tai pursota marenkia torttujen päälle. Paahda marengin pinta halutessasi tohottimella. Koristele leivokset syötävillä kukilla.

Vinkki Marengin paahtaminen ei ole välttämätöntä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Kodin Kuvalehti on lisännyt 1177 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Ninna Lindström

Tuplanautinto! Cookien paras kyytipoika on lasillinen kylmää maitoa. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
18 keksiä
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Tupla-cookiet

Ainekset

125
g
pehmeää voita
½
dl
sokeria
1
dl
fariinisokeria
2
munaa
3
dl
vehnäjauhoja
½
tl
leivinjauhetta
3
(yht. 150 g)
Tupla Maxi -patukkaa
50
g
kuorellisia manteleita
Lisäksi
50
g
maitosuklaata
1
dl
kuorellisia manteleita

Työvaiheet

  1. Vatkaa voi, sokeri ja fariinisokeri vaahdoksi. Lisää munat yksitellen koko ajan vatkaten.
  2. Sekoita jauhoihin leivinjauhe.
  3. Leikkaa suklaapatukat pieniksi kuutioiksi. Rouhi mantelit. Sekoita ainekset tasaiseksi taikinaksi.
  4. Pyöritä taikinasta puhtain käsin reilun ruokalusikallisen kokoisia palloja. Laita pallot kahdelle pellille. Paina pallot kevyesti keskeltä matalammaksi. Jätä kekseille tilaa levitä.
  5. Paista  175 asteessa noin 12 minuuttia. Pyyhkäise koristeeksi sulatettua maitosuklaata ja paina päälle manteli.
Kodin Kuvalehti on lisännyt 1177 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Ninna Lindström
Pehmeiksi paahtuvien luumujen ja hasselpähkinöiden hurmaava tuoksu nostattaa veden kielelle.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
15 palaa
Valmistusaika
55 min
Vaikeustaso
Helppo

Pähkinäinen luumupaistos

Ainekset

8–9
luumua
1
appelsiini
100
g
huoneenlämpöistä voita
dl
fariinisokeria
2
munaa
2
dl
vehnäjauhoja
dl
hasselpähkinäjauhetta
tl
leivinjauhetta
1
tl
vaniljasokeria
Pinnalle
½
dl
hasselpähkinärouhetta

Työvaiheet

  1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Vuoraa suorakaiteen muotoinen vuoka (22 cm x 30 cm) leivinpaperilla. Voit paistaa kakun myös pyöreässä irtopohjavuoassa (Ø 22 cm).
  2. Leikkaa luumut puoliksi ja poista kivet. Raasta appelsiinista kuori ja purista ½ dl mehua.
  3. Vatkaa pehmeä voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää munat yksi kerrallaan voimakkaasti vatkaten.
  4. Sekoita jauhot, hasselpähkinäjauhe, leivinjauhe ja vanilja keskenään toisesssa kulhossa. Kääntele jauhoseos voivaahdon sekaan. Lisää lopuksi appelsiinin mehu.
  5. Kaavi taikina vuokaan. Laita luumut taikinan pinnalle, mutta älä paina niitä syvälle. Ripottele päälle pähkinärouhetta.
  6. Paista uunin keskitasolla 30–40 minuuttia, kunnes taikina on keskeltä tikulla kokeiltaessa kypsä.

Vinkki! Purista lopusta appelsiinista mehua salaatinkastikkeeseen tai kalan tai lihan marinadiin.

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3403 reseptiä.
Linkitetty 1 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Mikko Hannula

Syksyn suosikkileivonnaisessa tuntuu inkiväärin puraisu. Helppo piirakka on sekoittamalla valmis uuniin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
12 palaa
Valmistusaika
40 min
Vaikeustaso
Helppo

Omena-inkiväärikakku

Ainekset

6–7
(600 g)
kotimaista omenaa
6
hillottua inkivääriä siirapissa
200
g
voita
3
dl
tummaa muscovadosokeria
2
dl
siirappia
5
dl
vehnäjauhoja
tl
leivinjauhetta
1
tl
jauhettua inkivääriä
ripaus suolaa
2
kananmunaa
PINNALLE
2
rkl
hillottujen inkiväärien siirappia

Työvaiheet

  1. Raasta neljä omenaa ja hillotut inkiväärit. Poista lopuista omenoista omenaporalla kota ja leikkaa omenat renkaiksi.

  2. Kuumenna voita, sokeria ja siirappia kattilassa, kunnes voi on sulanut. Siirrä kattila sivuun odottamaan.

  3. Sekoita jauhot, leivinjauhe, kuivattu inkivääri ja suola kulhossa keskenään. Lisää voi-siirappiseos, omena- ja inkivääriraaste sekä munat. Sekoita tasaiseksi.

  4. Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun vuokaan (n. 33 cm x 23 cm). Laita omenaviipaleet taikinan pinnalle ja sivele ne inkiväärien siirapilla.

  5. Paista kakkua 200-asteisessa uunissa keskitasoa alempana noin 30 minuuttia tai kunnes taikina ei tartu tikkuun kokeiltaessa. Tarjoa vaniljajäätelön kanssa.

Kodin Kuvalehti on lisännyt 1177 reseptiä.
Linkitetty 2 keittokirjaan.
Ohje Christina Aaltio Kuva Tuomas Kolehmainen
Näinkin tyylikkäältä voi näyttää perinteinen puolukkapuuro.
Näinkin tyylikkäältä voi näyttää perinteinen puolukkapuuro.
Pilvenpehmeä puolukkapuuro taipuu syksyiseksi trendiherkuksi, mutta maistuu myös perinteisesti maidon ja sokerin kanssa.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4 annosta
Valmistusaika
30 minuuttia
Vaikeustaso
Helppo

Vispipuuro

Ainekset

1
l
vettä
1
dl
sokeria
½
tl
suolaa
4
dl
tuoreita puolukoita
tai 1
pussi (200 g)
pakastepuolukoita
dl
mannasuurimoita
Lisäksi
1
prk
vaniljarahkaa
puolukkahilloa

Työvaiheet

  1. Kaada kattilaan vesi. Lisää sokeri ja suola.
  2. Kun vesi kiehuu, lisää puolukat. Keitä hiljalleen 8 minuuttia.
  3. Vispilöi joukkoon mannasuurimot. Hauduta puuroa 5 minuuttia välillä sekoittaen.
  4. Jäähdytä puuro. Vatkaa kuohkeaksi sähkövatkaimella.
  5. Lusikoi annoksiin vaniljarahkaa ja puolukkahilloa.

Vinkki! Puuron voi tehdä samalla ohjeella herukoista. Puuro sopii vegaanille, jos käytät lisukkeena rahkan sijasta vaniljalta maistuvaa soijajugurttia.