Pizzapohja syntyy ohuista perunaviipaleista, jotka juusto sitoo yhteen. Paahdetuille perunaviipaleille ladotaan sieniä, smetanaa, mätiä ja sipulia. Tähän ohjeeseen et takuulla pety.
Tee ohueksi siivutetuista perunoista pizzapohja, joka ei vaadi vaivaamista ja tuntien kohotusta.
Kiinteän perunalajikkeen perunoista hyvin ohueksi siivutetut viipaleet ladotaan pellille pizzan muotoon. Viipaleet on hyvä laittaa yhteen kerrokseen niin, että niiden reunat ovat hieman päällekkäin. Perunat sivellään öljyllä ja maustetaan ja esipaistetaan uunissa.
Esipaiston jälkeen perunapohjan pinnalle ripotellaan juustoraaste, joka sulaessaan pitää pohjan yhtenäisenä. Pohja menee siis vielä hetkeksi takaisin uuniin. Tällä välin voi valmistella loput täytteet. Tässä ohjeessa on käytetty sieniä, punasipulia ja mätiä, jotka eivät kaipaa uunin lämpöä. Mikäli haluat pizzaan uunia vaativia täytteitä, laita ne pizzan päälle juustoraasteen kanssa samaan aikaan.
Sieni-perunapizza
Ainesosat
Vaiheet
-
Kuumenna uuni 200 asteeseen.
-
Pese perunat hyvin. Leikkaa ne ohuiksi viipaleiksi ja levitä uunipellille leivinpaperin päälle yhteen kerrokseen niin, että reunat ovat vain hiukan limittäin. Sivele perunat kevyesti öljyllä ja ripottele päälle suola. Esipaista uunissa noin 10 minuuttia.
-
Raasta juustot perunoiden paistuessa. Lisää juustoraasteet perunoiden päälle, ja mausta pippurilla. Jatka paistamista vielä viisi minuuttia.
-
Puhdista sienet ja leikkaa tarvittaessa pienemmiksi paloiksi. Paahda sieniä kuivalla, kuumalla pannulla, kunnes niistä ei irtoa enää nestettä. Lisää voi pannulle ja sekoita.
-
Raasta piparjuuri hienoksi. Mausta smetana piparjuurella ja pippurilla. Kuori sipuli ja leikkaa varsineen ohuenohuiksi renkaiksi.
-
Nosta sienet, smetana, punasipuli ja mäti pizzan päälle. Viimeistele tillillä. Tarjoa heti.