
Jos pidät brie-juustosta, rakastut tähän kakkuun. Makea keksipohja, juustoinen täyte ja vadelmien pieni hapokkuus sointuvat saumattomasti yhteen.
Uudenlainen paistettava juustokakku syntyy muutamasta hyvästä ja laadukkaasta raaka-aineesta.
Keksipohja on kuin minkä tahansa juustokakun pohja, eli keksit murennetaan, sekoitetaan voihin ja painellaan vuoan pohjalle ja reunoille.
Täyte muodostuu reilusta määrästä vadelmia, joita hieman murskataan. Murskaan sekoitetaan hillosokeria ja täyte levitetään pohjan päälle. Hillon päälle viipaloidaan jääkaappikylmää briejuustoa. Torttua paistetaan uunissa sen verran, että briejuusto pehmenee ja alkaa hieman sulaa. Parhaimmillaan torttu hieman lämpimänä, tuoreiden vadelmien ja pähkinöiden kera.
Vadelma-brietorttu
Ainekset
Työvaiheet
-
Vuoraa irtopohjavuoan (Ø n. 20 cm) pohja ja reunat leivinpaperilla. Murskaa keksit. Sulata voi ja sekoita se keksimurskan joukkoon. Painele seos tasaiseksi kerrokseksi vuoan pohjalle ja reunoille noin 2 cm:n korkeuteen.
-
Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen. Painele vadelmia lusikalla hieman rikki ja sekoita hillosokeri joukkoon. Levitä seos keksipohjan päälle.
-
Leikkaa jääkaappikylmä briejuusto ohuiksi viipaleiksi ja lado viipaleet limittäin hillon päälle. Kypsennä torttua uunissa 12–15 minuuttia tai kunnes juusto on pehmennyt mutta ei kuitenkaan kokonaan sulanut.
-
Irrota kakku varovasti vuoasta vadille leivinpaperia apuna käyttäen. Kasaa pähkinät ja vadelmat kakun pinnalle. Lusikoi hunajaa päälle tai tarjoa se erikseen.
Onko tämä tarkoitus tarjota kuumana vai jäähtyneenä?
Hei,
kakku on tarkoitus tarjota kuumana, kun juusto on vielä täysin pehmeää.