Hyppää pääsisältöön
Etusivu
Etusivu
Lue digilehtenä
Tilaa

Päävalikko

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Etusivu
Etusivu
Kirjaudu
Lue digilehtenä
Tilaa
Liha
Arjen nopeat
7:00 | 9.11.2022

Keema aloo eli intialainen peruna-jauhelihacurry

Lisää omaan keittokirjaan
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3757 reseptiä
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Reetta Pasanen

Pohjois-Intiassa ja Pakistanissa peruna-lihacurry on talvella lämmittävää ja täyttävää lohturuokaa. Kun oikaisee muutamassa kohdassa ja käyttää valmista currytahnaa, saa tästä pohjolaankin sopivan talviruoan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
4
35 min
Helppo

Keema aloo eli intialainen peruna-jauhelihacurry

Lisää kokoelmaan

Ainesosat

2
isoa perunaa
2
porkkanaa
1
iso sipuli
2
valkosipulinkynttä
1
rkl
tuoretta inkivääriä raastettuna
2
rkl
rypsiöljyä
400
g
karitsan- tai naudanjauhelihaa
2–3
rkl
intialaista currytahnaa (esim. Rajah)
1
rkl
tomaattipyreetä
n. 5
dl
kasvis- tai lihalientä
(suolaa, mustapippuria tai chiliä myllystä)
LISÄKSI
mangochutneya, korianteria, limettilohkoja, naanleipää tai basmatiriisiä

Vaiheet

  1. Kuori perunat ja porkkanat. Kuori ja viipaloi sipulit. Raasta inkivääri. Kuullota sipuleita ja inkivääriä pannulla öljyssä 3–4 minuuttia. Lisää jauheliha ja paista kypsäksi.

  2. Lisää currytahna, perunat ja porkkanat. Kuullota sekoitellen muutama minuutti. Lisää tomaattipyree. Kaada pannulle kasvisliemi. Kuumenna kiehuvaksi ja vähennä lämpöä. Anna porista kannen alla 20 minuuttia välillä sekoitellen, kunnes perunat ovat kypsiä. Lisää tarvittaessa enemmän kasvislientä.

  3. Maista, ja lisää halutessasi suolaa, pippuria tai chiliä. Tarjoa chutneyn, korianterin, limettien ja leivän tai keitetyn riisin kanssa.

Tilaa Glorian ruoka & viini
30 minuuttia
jauhelihakierre
Peruna
curry
Arjen nopeat
Intialainen

Suosituimmat

Taatelikakku

Shelterin mallasleipä

Saaristolaisleipä

Graavisiika Henri Alénin tapaan

Graavilohi suolaliemessä eli jääkellarin lohi

Reseptit

  • Uusimmat reseptit
  • 30 minuuttia
  • Aamiainen & brunssi
  • Finnhits
  • Gluteeniton deli
  • Grillaus
  • Jauhelihakierre
  • Juomat ja smoothiet
  • Jälkiruuat
  • Kemut
  • Kevyet & salaatit
  • Kot kot
  • Lasten suosikit
  • Leivät & piirakat
  • Nuuka kokki
  • Pastatehdas
  • Pihvi & BBQ
  • Päivän katiska
  • Sokerileipuri
  • Sporttiruoka
  • Säilöntä
  • Vegebaari
  • Viikonloppubistro
  • Vegaanisia herkkuja
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Social links

  • Facebook
  • Instagram
Etusivu

Footer menu

  • Evästeasetukset
  • Asiakaspalvelu
  • Evästekäytännöt
  • Haavoittuvuustietojen vastuullinen ilmoittaminen
  • Käyttöehdot
  • Mediaopas
  • Tietosuoja
  • Tilaa Glorian ruoka & viini
  • Toimituksen yhteystiedot
Digital magazine image
Digital magazine logo
Lue Glorian ruoka & viini laitteella kuin laitteella missä ikinä tahdotkin.
Lue digilehtenä
Glorian ruoka & viini
Tilaa

© Sanoma Media Finland Oy

Käyttäytymiseen perustuva mainonta
Vastuullista journalismia

Main menu sidebar

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Sivupalkin ekstravalikko

  • Toimitus
  • Palaute
  • Lue Glorian ruoka & viini digilehdet.fi:ssä
  • Tilaa Glorian ruoka & viini