Hyppää pääsisältöön
Etusivu
Etusivu
Lue digilehtenä
Tilaa

Päävalikko

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Etusivu
Etusivu
Kirjaudu
Lue digilehtenä
Tilaa
Leivonta
Juhli ja nauti
Makea leivonta
8:00 | 20.11.2022

Mausteinen teekakku

Lisää omaan keittokirjaan
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3757 reseptiä
OHJE Raisa Laine KUVA Tuomas Kolehmainen

Tee antaa tämän maustekakun kuorrutukseen hienovaraisen aromin. Maku tuo mieleen chai latten.

Maustekakku on joulun klassikko. Ihanat voimakkaat ja aromaattiset mausteet, kuten neilikka, inkivääri ja kaneli saavat tässä kakussa seurakseen myös ripauksen mustapippuria.

Maustekakun leipomisessa tulee malttaa vaahdottaa huoneenlämpöistä voita ja sokeria tarpeeksi kauan. Sähkövatkain saa käydä viidestä kymmeneen minuuttia. Valmis vaahto on väriltään hyvin vaaleaa ja koostumukseltaan tasaisen kuohkeaa.

Valmiin maustekakun voi kuorruttaa, jolloin siihen saa helposti vaihtelua. Tässä ohjeessa kuorrutus tehdään tomusokerista sekä teestä. Teekuorrutus antaa kakulle loppusilauksen, jonka ansiosta mausta tulee mieleen lämmittävä chai latte.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
15–20
1½ t
Helppo

Mausteinen teekakku

Lisää kokoelmaan

Ainesosat

200
g
voita
3
dl
sokeria
3
kananmunaa
5
dl
vehnäjauhoja
½
tl
soodaa
½
tl
leivinjauhetta
1
tl
vaniljasokeria
1
tl
kanelia
1
tl
kardemummaa
1
tl
jauhettua inkivääriä
½
tl
jauhettua neilikkaa
¼
tl
jauhettua mustapippuria
2
dl
täysmaitoa
KUORRUTUS
1½
rkl
vahvaa mustaa teetä kylmänä
n. 2
dl
tomusokeria
LISÄKSI
vuokaan voita ja vehnäjauhoja

Vaiheet

  1. Ota voi huoneenlämpöön hyvissä ajoin.

  2. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Voitele ja jauhota rengasvuoka (noin 1½ l). Vaahdota pehmeä voi ja sokeri sähkövatkaimella. Vatkaa munat yksitellen joukkoon. Sekoita jauhot, sooda, leivinjauhe, vaniljasokeri ja mausteet keskenään. Lisää jauhoseos ja maito vuorotellen taikinaan.

  3. Kaada taikina vuokaan ja tasoita pinta. Kypsennä uunissa noin 55 minuuttia tai kunnes kakku on tikulla kokeiltaessa kypsä. Jäähdytä vuoassa 15 minuuttia ennen kumoamista.

  4. Hauduta ja jäähdytä tee. Sekoita kuorrute teestä ja tomusokerista ja lusikoi se kakulle.

Vinkki Kuivaa koristeeksi klementiiniä. Leikkaa hedelmät ohuiksi viipaleiksi uunipellille ja kuivata 50-asteisessa uunissa koko päivän muutaman kerran kääntäen.

Tilaa Glorian ruoka & viini
Sokerileipuri
joulu
joulukakku
makea leivonta
leivonta
maustekakku
tee

Suosituimmat

Taatelikakku

Saaristolaisleipä

Graavisiika Henri Alénin tapaan

Shelterin mallasleipä

Graavilohi suolaliemessä eli jääkellarin lohi

Reseptit

  • Uusimmat reseptit
  • 30 minuuttia
  • Aamiainen & brunssi
  • Finnhits
  • Gluteeniton deli
  • Grillaus
  • Jauhelihakierre
  • Juomat ja smoothiet
  • Jälkiruuat
  • Kemut
  • Kevyet & salaatit
  • Kot kot
  • Lasten suosikit
  • Leivät & piirakat
  • Nuuka kokki
  • Pastatehdas
  • Pihvi & BBQ
  • Päivän katiska
  • Sokerileipuri
  • Sporttiruoka
  • Säilöntä
  • Vegebaari
  • Viikonloppubistro
  • Vegaanisia herkkuja
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Social links

  • Facebook
  • Instagram
Etusivu

Footer menu

  • Evästeasetukset
  • Asiakaspalvelu
  • Evästekäytännöt
  • Haavoittuvuustietojen vastuullinen ilmoittaminen
  • Käyttöehdot
  • Mediaopas
  • Tietosuoja
  • Tilaa Glorian ruoka & viini
  • Toimituksen yhteystiedot
Digital magazine image
Digital magazine logo
Lue Glorian ruoka & viini laitteella kuin laitteella missä ikinä tahdotkin.
Lue digilehtenä
Glorian ruoka & viini
Tilaa

© Sanoma Media Finland Oy

Käyttäytymiseen perustuva mainonta
Vastuullista journalismia

Main menu sidebar

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Sivupalkin ekstravalikko

  • Toimitus
  • Palaute
  • Lue Glorian ruoka & viini digilehdet.fi:ssä
  • Tilaa Glorian ruoka & viini