Tahmean suklainen taatelibrownie vie makeannälän myös armottomilta herkkusuilta! Tuoreista taateleista syntyy pehmeämpi lopputulos kuin kuivatuista.
Taatelibrownie
Ainesosat
Vaiheet
-
Vuoraa vuoka (23 x 23 cm) leivinpaperilla. Kuumenna uuni 175 asteeseen.
-
Leikkaa taatelit halki pituussuunnassa ja poista kivi. Viipaloi taatelit.
-
Rouhi suklaa veitsellä ja laita metalli- tai lasikulhoon. Sulata suklaa vesihauteessa matalalla lämmöllä. Kun suklaa on sulanut, siirrä kattila vesihauteineen pois liedeltä.
-
Paloittele huoneenlämpöinen voi kulhoon ja lisää sokeri. Vatkaa vaaleaksi vaahdoksi.
-
Riko kolme munaa erilliseen kulhoon. Erottele lisäksi joukkoon yksi keltuainen. Vatkaa munien rakenne kevyesti rikki haarukalla. Siivilöi jauhot, leivinjauhe ja suola toiseen kulhoon.
-
Lisää kananmunat voi-sokerivaahtoon kolmessa erässä koko ajan vatkaten. Nosta sekoitusnopeutta erien välissä.
-
Sekoita sulatettu suklaa ja 2/3 taateleista seokseen. Kääntele lopuksi jauhot joukkoon, vältä sekoittamasta liikaa.
-
Kaavi taikina vuokaan. Painele pinnalle loput taateleista. Paista uunin keskitasolla 25–30 minuuttia. Mikäli vuokasi
on isompi, lyhennä paistoaikaa. -
Paloittele taatelibrownie jäähtyneenä ja tarjoa ranskankerman kanssa.
Vinkki Brownie saa uunista otettaessa hyllyä keskeltä. Silloin se on jäähtyessään täydellistä eli tahmaisen kosteaa.