Hyppää pääsisältöön
Etusivu
Etusivu
Lue digilehtenä
Tilaa

Päävalikko

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Etusivu
Etusivu
Kirjaudu
Lue digilehtenä
Tilaa
Leivonta
Juhli ja nauti
Makea leivonta
8:00 | 14.12.2022

Taatelibrownie

Lisää omaan keittokirjaan
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3757 reseptiä
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Panu Pälviä

Tahmean suklainen taatelibrownie vie makeannälän myös armottomilta herkkusuilta! Tuoreista taateleista syntyy pehmeämpi lopputulos kuin kuivatuista.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
9 palaa
60 min
Helppo

Taatelibrownie

Lisää kokoelmaan

Ainesosat

300
g
tuoreita kivellisiä Medjool-taateleita
250
g
tummaa suklaata (50–60 % kaakaopitoisuus)
250
g
huoneenlämpöistä voita
3
dl
ruokosokeria
4
isoa kananmunaa (L-koko)
1
dl
vehnäjauhoja
1¼
dl
tummaa kaakaojauhetta
½
tl
leivinjauhetta
¼
tl
suolaa

Vaiheet

  1. Vuoraa vuoka (23 x 23 cm) leivinpaperilla. Kuumenna uuni 175 asteeseen.

  2. Leikkaa taatelit halki pituussuunnassa ja poista kivi. Viipaloi taatelit.

  3. Rouhi suklaa veitsellä ja laita metalli- tai lasikulhoon. Sulata suklaa vesihauteessa matalalla lämmöllä. Kun suklaa on sulanut, siirrä kattila vesihauteineen pois liedeltä.

  4. Paloittele huoneenlämpöinen voi kulhoon ja lisää sokeri. Vatkaa vaaleaksi vaahdoksi.

  5. Riko kolme munaa erilliseen kulhoon. Erottele lisäksi joukkoon yksi keltuainen. Vatkaa munien rakenne kevyesti rikki haarukalla. Siivilöi jauhot, leivinjauhe ja suola toiseen kulhoon.

  6. Lisää kananmunat voi-sokerivaahtoon kolmessa erässä koko ajan vatkaten. Nosta sekoitusnopeutta erien välissä.

  7. Sekoita sulatettu suklaa ja 2/3 taateleista seokseen. Kääntele lopuksi jauhot joukkoon, vältä sekoittamasta liikaa.

  8. Kaavi taikina vuokaan. Painele pinnalle loput taateleista. Paista uunin keskitasolla 25–30 minuuttia. Mikäli vuokasi
    on isompi, lyhennä paistoaikaa.

  9. Paloittele taatelibrownie jäähtyneenä ja tarjoa ranskankerman kanssa.

Vinkki Brownie saa uunista otettaessa hyllyä keskeltä. Silloin se on jäähtyessään täydellistä eli tahmaisen kosteaa.

Tilaa Glorian ruoka & viini
Sokerileipuri
Kemut
Taateli
brownie
makea leivonta
leivonta
makea joululeivonta
joulu

Suosituimmat

Taatelikakku

Saaristolaisleipä

Shelterin mallasleipä

Graavisiika Henri Alénin tapaan

Graavilohi suolaliemessä eli jääkellarin lohi

Reseptit

  • Uusimmat reseptit
  • 30 minuuttia
  • Aamiainen & brunssi
  • Finnhits
  • Gluteeniton deli
  • Grillaus
  • Jauhelihakierre
  • Juomat ja smoothiet
  • Jälkiruuat
  • Kemut
  • Kevyet & salaatit
  • Kot kot
  • Lasten suosikit
  • Leivät & piirakat
  • Nuuka kokki
  • Pastatehdas
  • Pihvi & BBQ
  • Päivän katiska
  • Sokerileipuri
  • Sporttiruoka
  • Säilöntä
  • Vegebaari
  • Viikonloppubistro
  • Vegaanisia herkkuja
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Social links

  • Facebook
  • Instagram
Etusivu

Footer menu

  • Evästeasetukset
  • Asiakaspalvelu
  • Evästekäytännöt
  • Haavoittuvuustietojen vastuullinen ilmoittaminen
  • Käyttöehdot
  • Mediaopas
  • Tietosuoja
  • Tilaa Glorian ruoka & viini
  • Toimituksen yhteystiedot
Digital magazine image
Digital magazine logo
Lue Glorian ruoka & viini laitteella kuin laitteella missä ikinä tahdotkin.
Lue digilehtenä
Glorian ruoka & viini
Tilaa

© Sanoma Media Finland Oy

Käyttäytymiseen perustuva mainonta
Vastuullista journalismia

Main menu sidebar

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Sivupalkin ekstravalikko

  • Toimitus
  • Palaute
  • Lue Glorian ruoka & viini digilehdet.fi:ssä
  • Tilaa Glorian ruoka & viini