
Lihaa haudutetaan uunin lempeässä lämmössä niin kauan, että se on hajoaa haarukkaan. Makunsa italohenkisen pastan kastike saa punaviinistä ja salviasta.
Nyhtönautapasta ja salvia-valkosipuliöljy
Ainekset
Työvaiheet
-
Leikkaa liha noin 5 cm x 5 cm:n paloiksi. Kierittele 1½ tl suolaa ja 1 tl mustapippuria lihapaloihin ja laita tiiviiseen pussiin. Kaada viini päälle ja marinoi seuraavaan päivään.
-
Kuumenna uuni 160 asteeseen. Valuta liha, säästä marinadi. Kuivaa liha ja kuumenna öljy padassa. Ruskista lihapalat kahdessa erässä kauttaaltaan, lisää öljyä välissä tarvittaessa.
-
Laita kaikki lihat pataan, kaada päälle marinadi ja kiehauta. Kaada joukkoon tomaattimurska ja mausta puolella teelusikallisella suolaa ja pippuria. Laita kansi päälle ja hauduta uunissa noin 2 ½ tuntia, kunnes liha on kunnolla ylikypsää.
-
Siirrä liha lautaselle ja revi pienemmäksi kahden haarukan avulla. Keitä lientä 20 minuuttia kovalla lämmöllä kokoon, kunnes sitä on jäljellä noin puolet.
-
Keitä pasta kypsäksi kiehuvassa suolalla maustetussa vedessä. Valuta ja kääntele lihan joukkoon. Lämmitä vielä pari minuuttia.
-
Kuori ja viipaloi valkosipulinkynnet. Irrota salvian lehdet. Kuumenna öljy paistinpannulla ja paista valkosipulia noin minuutin ajan, kunnes se saa vähän väriä. Lisää salvian lehdet loppuvaiheessa.
-
Jaa pasta lautasille ja jaa salvia-valkosipuliöljy annosten päälle. Raasta pinnalle parmesaania.