Hyppää pääsisältöön
Etusivu
Etusivu
Lue digilehtenä
Tilaa

Päävalikko

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Etusivu
Etusivu
Kirjaudu
Lue digilehtenä
Tilaa
Leivonta
Kasvis
Suolainen leivonta
19:11 | 27.11.2022

Punajuuripiiraset

Lisää omaan keittokirjaan
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3757 reseptiä
OHJE Tuuli Kanerva KUVA Panu Pälviä

Tarte Tatinin tyyliset minipiirakat valmistaikinasta ihastuttavat helppoudellaan. Glögi-illan hittiherkuissa maistuvat punajuuri ja vuohenjuusto.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
12 kpl
1 t
Helppo

Punajuuripiiraset

Lisää kokoelmaan

Ainesosat

6
(500 g)
pientä punajuurta
1
pkt (500 g)
torttutaikinalevyjä
3
rkl
pinjansiemeniä
n. ½
dl
juoksevaa hunajaa
n. 2
rkl
paksua balsamicokastiketta
1
tl
suolaa
150
g
vuohentuorejuustoa (esim. Chavroux)
PINNALLE
kananmunaa
tuoretta timjamia

Vaiheet

  1. Keitä punajuuret kattilassa napakan kypsiksi, noin 30 minuuttia. Valuta, jäähdytä ja kuori punajuuret. Kuori irtoaa parhaiten sormin hankaamalla.

  2. Ota taikinalevyt sulamaan puoli tuntia ennen leipomista.

  3. Paahda pinjansiemenet kuumalla kuivalla pannulla kullanruskeiksi. Siirrä lautaselle.

  4. Viipaloi punajuuret ohuiksi.

  5. Purista hunajapurkista kahdelle leivinpaperille yhteensä 12 spiraalia. Lisää päälle vähän balsamicokastiketta. Laita jokaisen spiraalin päälle neljä punajuuriviipaletta. Ripottele suola ja lisää juusto pieninä nokareina päälle.

  6. Puolita torttulevyt ja kauli ne isommiksi (12 cm x 12 cm). Leikkaa halutessasi kulmat pois. Peitä punajuuret taikinalla ja muotoile leivonnaiset pyöreiksi.

  7. Sivele piiraset munalla ja pistele haarukalla. Paista 225-asteisessa uunissa 8–10 minuuttia. Käännä piiraset leveällä ohuella lastalla oikein päin. Koristele timjamilla ja pinjansiemenillä.

Tilaa Glorian ruoka & viini
Leivät & piirakat
suolainen leivonta
Kemut
punajuuripiirakka
punajuuri
joulu
tarteletti

Suosituimmat

Taatelikakku

Saaristolaisleipä

Graavisiika Henri Alénin tapaan

Shelterin mallasleipä

Graavilohi suolaliemessä eli jääkellarin lohi

Reseptit

  • Uusimmat reseptit
  • 30 minuuttia
  • Aamiainen & brunssi
  • Finnhits
  • Gluteeniton deli
  • Grillaus
  • Jauhelihakierre
  • Juomat ja smoothiet
  • Jälkiruuat
  • Kemut
  • Kevyet & salaatit
  • Kot kot
  • Lasten suosikit
  • Leivät & piirakat
  • Nuuka kokki
  • Pastatehdas
  • Pihvi & BBQ
  • Päivän katiska
  • Sokerileipuri
  • Sporttiruoka
  • Säilöntä
  • Vegebaari
  • Viikonloppubistro
  • Vegaanisia herkkuja
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Social links

  • Facebook
  • Instagram
Etusivu

Footer menu

  • Evästeasetukset
  • Asiakaspalvelu
  • Evästekäytännöt
  • Haavoittuvuustietojen vastuullinen ilmoittaminen
  • Käyttöehdot
  • Mediaopas
  • Tietosuoja
  • Tilaa Glorian ruoka & viini
  • Toimituksen yhteystiedot
Digital magazine image
Digital magazine logo
Lue Glorian ruoka & viini laitteella kuin laitteella missä ikinä tahdotkin.
Lue digilehtenä
Glorian ruoka & viini
Tilaa

© Sanoma Media Finland Oy

Käyttäytymiseen perustuva mainonta
Vastuullista journalismia

Main menu sidebar

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Sivupalkin ekstravalikko

  • Toimitus
  • Palaute
  • Lue Glorian ruoka & viini digilehdet.fi:ssä
  • Tilaa Glorian ruoka & viini