Hyppää pääsisältöön
Etusivu
Etusivu
Lue digilehtenä
Tilaa

Päävalikko

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Etusivu
Etusivu
Kirjaudu
Lue digilehtenä
Tilaa
Kasvis
Arjen nopeat
8:00 | 12.3.2023

4 x Perunamuusi

Lisää omaan keittokirjaan
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3757 reseptiä
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Tuomas Kolehmainen

Yksi muusi, monta makua. Kun perusohje on hallussa, perunamuusia on helppo muunnella. Laita perusmuusin sijaan kokeiluun sinappi, piimä ja rakuuna tai karamellisoitu sipuli.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
4
35 min
Helppo

4 x Perunamuusi

Lisää kokoelmaan

Ainesosat

1
kg
jauhoisia perunoita
1–2
dl
haaleaa täysmaitoa
3
rkl
voita
1
tl
suolaa

Vaiheet

  1. Kuori ja pilko perunat. Keitä ne kypsiksi suolalla maustetussa vedessä, 15–20 minuuttia.

  2. Valuta vesi pois ja survo perunat hienoksi survimella tai sähkövatkaimella. Lisää maito, voi ja suola. Sekoita tasaiseksi.

PIIMÄMUUSI

Ainesosat

2–3
dl
piimää (rasvaa 2,5 %)
1
ruukku ranskalaista rakuunaa

Vaiheet

  1. Ota perunoiden keitinvettä 1 dl talteen soseuttamista varten. Jätä maito pois ja lisää piimä aivan soseuttamisen loppuvaiheessa. Piimää ei tarvitse kuumentaa. Hienonna joukkoon rakuunan lehdet.

Vinkki Rakuunan kovat varret voit laittaa perunakattilaan kiehumaan.

SIPULIMUUSI

Ainesosat

3
(350 g)
sipulia
¼
tl
suolaa
4–5
rkl
vettä

Vaiheet

  1. Viipaloi sipulit ja laita ne kylmälle pinnoitetulle pannulle. Mausta suolalla. Kuumenna pannu ja paista koko ajan sekoittaen. Kun sipulit alkavat tarttua pannuun, lisää tilkka vettä. Paista keskilämmöllä sekoittaen noin 25 minuuttia välillä vettä lisäten. Sipulit saavat karamellisoitua kauniin ruskeiksi. Kääntele kuumat sipulit muusin joukkoon.

SINAPPIMUUSI

Ainesosat

3–4
kokojyväsinappia

Vaiheet

  1. Mausta valmis muusi kokojyväsinapilla. Lisää suolaa tarvittaessa.

Tilaa Glorian ruoka & viini
30 minuuttia
perunamuusi
lisukkeet
arkiruoka
Vegebaari
Peruna
perunasose

Suosituimmat

Taatelikakku

Saaristolaisleipä

Shelterin mallasleipä

Graavisiika Henri Alénin tapaan

Graavilohi suolaliemessä eli jääkellarin lohi

Reseptit

  • Uusimmat reseptit
  • 30 minuuttia
  • Aamiainen & brunssi
  • Finnhits
  • Gluteeniton deli
  • Grillaus
  • Jauhelihakierre
  • Juomat ja smoothiet
  • Jälkiruuat
  • Kemut
  • Kevyet & salaatit
  • Kot kot
  • Lasten suosikit
  • Leivät & piirakat
  • Nuuka kokki
  • Pastatehdas
  • Pihvi & BBQ
  • Päivän katiska
  • Sokerileipuri
  • Sporttiruoka
  • Säilöntä
  • Vegebaari
  • Viikonloppubistro
  • Vegaanisia herkkuja
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Social links

  • Facebook
  • Instagram
Etusivu

Footer menu

  • Evästeasetukset
  • Asiakaspalvelu
  • Evästekäytännöt
  • Haavoittuvuustietojen vastuullinen ilmoittaminen
  • Käyttöehdot
  • Mediaopas
  • Tietosuoja
  • Tilaa Glorian ruoka & viini
  • Toimituksen yhteystiedot
Digital magazine image
Digital magazine logo
Lue Glorian ruoka & viini laitteella kuin laitteella missä ikinä tahdotkin.
Lue digilehtenä
Glorian ruoka & viini
Tilaa

© Sanoma Media Finland Oy

Käyttäytymiseen perustuva mainonta
Vastuullista journalismia

Main menu sidebar

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Sivupalkin ekstravalikko

  • Toimitus
  • Palaute
  • Lue Glorian ruoka & viini digilehdet.fi:ssä
  • Tilaa Glorian ruoka & viini