Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
4
10 min + kypsentäminen 20 min
Helppo
Uunilohi marokkolaisittain
Ainesosat
600
g
lohifileetä
2
valkosipulinkynttä
2
rkl
raastettua sitruunankuorta
(1–2
sitruunan kuori)
1
rkl
korianterinsiemeniä
1
rkl
juustokuminaa
1
rkl
seesaminsiemeniä
1
rkl
paprikajauhetta
2
tl
kuivattua oreganoa
2
tl
sokeria
suolaa ja mustapippuria
Vaiheet
-
Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Pese sitruunat ja raasta niiden kuori hienoksi raasteeksi. Murskaa korianterinsiemenet morttelissa. Yhdistä valkosipuli, sitruunankuoriraaste ja mausteet kulhossa.
-
Laita lohifilee pellille leivinpaperin päälle ja hiero mausteet lohen pintaan. Kypsennä 175-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia, kunnes sisälämpö on 55 astetta.
-
Irrottele lohi pienemmiksi paloiksi ja tarjoa appelsiini-kuskussalaatin kanssa.
Vinkki Voit uunikypsennyksen sijaan paistaa lohen annospaloina öljyssä, 3–4 minuuttia/puoli. Tällöin mausteseos kannattaa lisätä lohelle vasta paistamisen jälkeen.