Hyppää pääsisältöön
Etusivu
Etusivu
Lue digilehtenä
Tilaa

Päävalikko

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Etusivu
Etusivu
Kirjaudu
Lue digilehtenä
Tilaa
Leivonta
Suolainen leivonta
10:00 | 24.4.2023

Pehmeät rukiiset sydänsämpylät

Lisää omaan keittokirjaan
Helsingin Sanomat on lisännyt 467 reseptiä
OHJE Kaisa Johansson KUVA Elvi Rista

Rukiiset sydänsämpylät eivät menetä tuoreuttaan ihan heti.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
noin 12 kpl
45 min + kohottaminen
Helppo

Pehmeät rukiiset sydänsämpylät

Lisää kokoelmaan

Ainesosat

5
dl
vettä
25
g
tuorehiivaa
3
rkl
siirappia
½
dl
mämmimallasta
5
dl
ruisjauhoja
noin 6
dl
vehnäjauhoja
2
tl
suolaa

Vaiheet

  1. Aloita taikinan valmistus sekoittamalla keskenään vesi, hiiva, siirappi, mämmimallas ja ruisjauhot. Anna seoksen tekeytyä 15 minuuttia, jotta ruisjauhot ja maltaat ehtivät turvota.
  2. Lisää suola ja vehnäjauhot ja alusta pehmeäksi ja kimmoisaksi taikinaksi.
  3. Kumoa taikina kevyesti jauhotetulle pöydälle ja pilko se noin 12 palaan.

  4. Pyöritä palat pyöreiksi. Tee veitsellä noin 2 cm:n viilto jokaisen pallon yläreunaan. Paina palaa matalammaksi ja muotoile viillon vastakkainen reuna hivenen suipoksi, jotta saat aikaan sydämen muotoisen sämpylän.

  5. Nosta sämpylät leivinpaperin päälle pellille ja peitä liinalla. Kohota sämpylät kaksinkertaiseksi.

  6. Paista sämpylöitä 225 asteessa noin 15 minuuttia tai siihen asti, kunnes ne ovat kauniin värisiä.

Tilaa Glorian ruoka & viini
leivonta
Leivät & piirakat
suolainen leivonta
sämpylät

Suosituimmat

Taatelikakku

Saaristolaisleipä

Shelterin mallasleipä

Graavisiika Henri Alénin tapaan

Graavilohi suolaliemessä eli jääkellarin lohi

Reseptit

  • Uusimmat reseptit
  • 30 minuuttia
  • Aamiainen & brunssi
  • Finnhits
  • Gluteeniton deli
  • Grillaus
  • Jauhelihakierre
  • Juomat ja smoothiet
  • Jälkiruuat
  • Kemut
  • Kevyet & salaatit
  • Kot kot
  • Lasten suosikit
  • Leivät & piirakat
  • Nuuka kokki
  • Pastatehdas
  • Pihvi & BBQ
  • Päivän katiska
  • Sokerileipuri
  • Sporttiruoka
  • Säilöntä
  • Vegebaari
  • Viikonloppubistro
  • Vegaanisia herkkuja
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Social links

  • Facebook
  • Instagram
Etusivu

Footer menu

  • Evästeasetukset
  • Asiakaspalvelu
  • Evästekäytännöt
  • Haavoittuvuustietojen vastuullinen ilmoittaminen
  • Käyttöehdot
  • Mediaopas
  • Tietosuoja
  • Tilaa Glorian ruoka & viini
  • Toimituksen yhteystiedot
Digital magazine image
Digital magazine logo
Lue Glorian ruoka & viini laitteella kuin laitteella missä ikinä tahdotkin.
Lue digilehtenä
Glorian ruoka & viini
Tilaa

© Sanoma Media Finland Oy

Käyttäytymiseen perustuva mainonta
Vastuullista journalismia

Main menu sidebar

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Sivupalkin ekstravalikko

  • Toimitus
  • Palaute
  • Lue Glorian ruoka & viini digilehdet.fi:ssä
  • Tilaa Glorian ruoka & viini