Hyppää pääsisältöön
Etusivu
Etusivu
Lue digilehtenä
Tilaa

Päävalikko

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Etusivu
Etusivu
Kirjaudu
Lue digilehtenä
Tilaa
Leivonta
Jälkiruuat
7:00 | 15.6.2023

Munkkivanukas

Lisää omaan keittokirjaan
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3757 reseptiä
OHJE Albert Franch Sunyer KUVA Tuomas Kolehmainen

Yli jääneistä leivonnaisista valmistettu vanukas on oikeastaan muhkea piirakka. Täytteeseen sujahtavat yhtä hyvin niin munkit, croissantit kuin pullatkin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
8
30 min + 2 t 30 min
Helppo

Munkkivanukas

Lisää kokoelmaan

Ainesosat

3
dl
vehnäjauhoja
ripaus suolaa
100
g
voita
1
rkl
sokeria
3
rkl
kylmää vettä
PAISTAMISEEN
kuivattuja papuja tai herneitä
VOITELUUN
1
kananmuna
TÄYTE
275
g
kuivahtaneita leivonnaisia: croissanteja, munkkeja ja/tai korvapuusteja
2 4/5
dl
maitoa
4/5
dl
sokeria
½
tl
suolaa
3
kananmunaa

Vaiheet

  1. Tee ensin täyte. Revi leivonnaiset paloiksi. Vatkaa maito, sokeri, suola ja munat kulhossa, kunnes sokeri on kunnolla liuennut. Anna leivonnaisten turvota liemessä jääkaapissa noin 2 t. Kääntele seosta kerran tällä välin.

  2. Valmista taikina. Sekoita kulhossa jauhot ja ripaus suolaa. Leikkaa voi pieniksi kuutioiksi ja lisää joukkoon. Nypi seos muruiksi. Pirskota vesi joukkoon ja muotoile taikinasta kiinteä pallo. Peitä kulho tiiviisti kelmulla. Anna taikinan levätä jääkaapissa vähintään 30 minuuttia.

  3. Pingota leivinpaperipala irtopohjavuoan (Ø 24 cm) pohjan ja reunan väliin. Voitele reunat.

  4. Kauli taikina kevyesti jauhotetulla alustalla noin 2 mm:n paksuiseksi pyöreäksi levyksi. Kietaise taikinalevy kaulimen ympärille ja nosta vuokaan. Taputtele se vuoan reunoille ylös asti. Kiinnitä toinen leivinpaperi päälle ja kaada päälle kuivattuja papuja tai herneitä painoksi.

  5. Paista pohjaa 200-asteisessa uunissa 12 minuuttia. Poista pavut ja paperi (papuja voi käyttää painona vastaavalla tavalla uudelleen). Jatka paistamista vielä viisi minuuttia, jotta pohja saa vähän väriä.

  6. Ota pohja uunista ja sivele se vatkatulla kananmunalla kevyesti. Kananmuna kypsyy samalla ja muodostaa kerroksen, joka estää pohjaa kostumasta kun lisäät täytteen. (Jos kananmunaa jää yli, lisää se täytteeseen.)

  7. Lisää leivonnaispalat liemineen pohjan päälle. Painele paloja kevyesti, jotta pinnasta tulee tasainen. Nosta piirakka uunin alimmalle ritilätasolle ja alenna lämpö 180-asteeseen. Laita piirakan päälle leivinpaperi, jotta pinta ei tummu ennen aikojaan. Kypsennä noin 30 minuuttia. Tarkista heiluttamalla vuokaa kevyesti, onko täyte hyytynyt. Nauti kinuskikastikkeen tai jäätelön kanssa. 

Vinkki Voit käyttää pohjaan myös valmista murotaikinaa.

Tilaa Glorian ruoka & viini
makea leivonta
Sokerileipuri
Kemut
juhli ja nauti
munkki

Suosituimmat

Taatelikakku

Saaristolaisleipä

Shelterin mallasleipä

Graavisiika Henri Alénin tapaan

Graavilohi suolaliemessä eli jääkellarin lohi

Reseptit

  • Uusimmat reseptit
  • 30 minuuttia
  • Aamiainen & brunssi
  • Finnhits
  • Gluteeniton deli
  • Grillaus
  • Jauhelihakierre
  • Juomat ja smoothiet
  • Jälkiruuat
  • Kemut
  • Kevyet & salaatit
  • Kot kot
  • Lasten suosikit
  • Leivät & piirakat
  • Nuuka kokki
  • Pastatehdas
  • Pihvi & BBQ
  • Päivän katiska
  • Sokerileipuri
  • Sporttiruoka
  • Säilöntä
  • Vegebaari
  • Viikonloppubistro
  • Vegaanisia herkkuja
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Social links

  • Facebook
  • Instagram
Etusivu

Footer menu

  • Evästeasetukset
  • Asiakaspalvelu
  • Evästekäytännöt
  • Haavoittuvuustietojen vastuullinen ilmoittaminen
  • Käyttöehdot
  • Mediaopas
  • Tietosuoja
  • Tilaa Glorian ruoka & viini
  • Toimituksen yhteystiedot
Digital magazine image
Digital magazine logo
Lue Glorian ruoka & viini laitteella kuin laitteella missä ikinä tahdotkin.
Lue digilehtenä
Glorian ruoka & viini
Tilaa

© Sanoma Media Finland Oy

Käyttäytymiseen perustuva mainonta
Vastuullista journalismia

Main menu sidebar

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Sivupalkin ekstravalikko

  • Toimitus
  • Palaute
  • Lue Glorian ruoka & viini digilehdet.fi:ssä
  • Tilaa Glorian ruoka & viini