Hyppää pääsisältöön
Etusivu
Etusivu
Lue digilehtenä
Tilaa

Päävalikko

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Etusivu
Etusivu
Kirjaudu
Lue digilehtenä
Tilaa
Kala
Juhli ja nauti
7:00 | 22.6.2023

Norjalainen graavilohi ja mätikastike

Lisää omaan keittokirjaan
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3757 reseptiä
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Reetta Pasanen
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
10–12
25 min + 24 t
Helppo

Norjalainen graavilohi ja mätikastike

Lisää kokoelmaan

Ainesosat

1
kg
ruodotonta lohifileetä
3
rkl
karkeaa merisuolaa
1
rkl
sokeria
1
tl
mustapippuria myllystä
muutama oksa tilliä
MÄTIKASTIKE
1
rkl
sitruunankuorta hienoksi raastettuna
2
rkl
sitruunamehua
1
dl
tilliä hienonnettuna
1
dl
ruohosipulia hienonnettuna
4
dl
ranskankermaa
1½
dl
täysmajoneesia (valmista tai itse tehtyä)
1
tl
suolaa
½
tl
mustapippuria myllystä
100
g
kirjolohenmätiä
TARJOILUUN
sitruunankuorta, versoja, syötäviä kukkia

Vaiheet

  1. Taputtele lohifilee kuivaksi. Ripottele vajaa ruokalusikallinen suolaa nahkapuolelle. Käännä lohi. Ripottele loppu suola lihapuolelle. Levitä suola siten, että ohuempaan kohtaan tulee vähemmän suolaa. Lisää päälle sokeri, pippuri ja tillinoksat.

  2. Kääri lohi leivinpaperiin ja kietaise sen jälkeen folioon. Nosta lohi vadilla tai tarjottimella jääkaappiin lihapuoli ylöspäin. Laita päälle kevyt paino päälle. Anna maustua vähintään vuorokausi.

  3. Valmista mätikastike tarjoilupäivänä. Raasta sitruunan kuori hienoksi ja purista mehu. Hienonna yrtit. Yhdistä ranskankerma, majoneesi ja sitruunamehu. Kääntele joukkoon kuoriraaste, yrtit, suola, pippuri ja mäti. Säilytä jääkaapissa tarjoiluun saakka.

  4. Pyyhi lohen pinnalta mausteet pois. Leikkaa lohi ohuenohuiksi viipaleiksi ja nosta tarjoiluvadille. Viimeistele sitruunankuorella, versoilla ja kukilla. Tarjoa mätikastikkeen kanssa.

Tilaa Glorian ruoka & viini
päivän katiska
graavilohi
Kemut
juhli ja nauti
mätikastike

Suosituimmat

Taatelikakku

Graavilohi suolaliemessä eli jääkellarin lohi

Graavisiika Henri Alénin tapaan

Saaristolaisleipä

Hasselbackan punajuuret

Reseptit

  • Uusimmat reseptit
  • 30 minuuttia
  • Aamiainen & brunssi
  • Finnhits
  • Gluteeniton deli
  • Grillaus
  • Jauhelihakierre
  • Juomat ja smoothiet
  • Jälkiruuat
  • Kemut
  • Kevyet & salaatit
  • Kot kot
  • Lasten suosikit
  • Leivät & piirakat
  • Nuuka kokki
  • Pastatehdas
  • Pihvi & BBQ
  • Päivän katiska
  • Sokerileipuri
  • Sporttiruoka
  • Säilöntä
  • Vegebaari
  • Viikonloppubistro
  • Vegaanisia herkkuja
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Social links

  • Facebook
  • Instagram
Etusivu

Footer menu

  • Evästeasetukset
  • Asiakaspalvelu
  • Evästekäytännöt
  • Haavoittuvuustietojen vastuullinen ilmoittaminen
  • Käyttöehdot
  • Mediaopas
  • Tietosuoja
  • Tilaa Glorian ruoka & viini
  • Toimituksen yhteystiedot
Digital magazine image
Digital magazine logo
Lue Glorian ruoka & viini laitteella kuin laitteella missä ikinä tahdotkin.
Lue digilehtenä
Glorian ruoka & viini
Tilaa

© Sanoma Media Finland Oy

Käyttäytymiseen perustuva mainonta
Vastuullista journalismia

Main menu sidebar

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Sivupalkin ekstravalikko

  • Toimitus
  • Palaute
  • Lue Glorian ruoka & viini digilehdet.fi:ssä
  • Tilaa Glorian ruoka & viini