Hyppää pääsisältöön
Etusivu
Etusivu
Lue digilehtenä
Tilaa

Päävalikko

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Etusivu
Etusivu
Kirjaudu
Lue digilehtenä
Tilaa
Leivonta
Jälkiruuat
Makea leivonta
7:00 | 31.8.2023

Tarte tatin päärynästä

Lisää omaan keittokirjaan
Kodin Kuvalehti on lisännyt 1478 reseptiä
Ohje Christina Aaltio Kuva Tuomas Kolehmainen

Tarte tatinin eli keikauskakun voi taikoa päärynöistä ja aprikooseista. Makoisa klassikko syntyy myös oman omenapuun hapokkaista omenoista.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
8 palaa
30 min + 1½ vetäytymis- ja paistoaika
Helppo

Tarte tatin päärynästä

Lisää kokoelmaan

Ainesosat

150
g
voita
½
dl
fariinisokeria
4
dl
vehnäjauhoja
¼
tl
suolaa
¾
dl
kylmää vettä
Täyte
3–4
kypsää päärynää
(3 aprikoosia)
75
g
voita
1
dl
voita
1
dl
fariinisokeria
1
tl
kardemummaa

Vaiheet

  1. Kuutioi voi. Nypi voi ja sokeri jauhojen joukkoon. Lisää suola ja vesi. Muodosta taikinasta pallo. Kääri taikina kelmuun ja nosta jääkaappiin vetäytymään tunnin ajaksi.
  2. Pese ja lohko päärynät. Poista siemenkodat. Jos käytät aprikooseja, halkaise ne ja poista siemenet.
  3. Sulata voi valurautapannussa. Lisää joukkoon sokeri. Paahda seosta miedolla lämmöllä muutama minuutti, varo polttamasta. Lisää joukkoon kardemumma.
  4. Laita  uuni kuumenemaan 225 asteeseen.
  5. Lisää päärynälohkot limittäin pannulle voisulan päälle. Kauli taikina pyöreäksi, halkaisijaltaan muutama sentti valurautapannua suuremmaksi pohjaksi. Nosta taikina päärynöiden päälle ja painele reunat pannun reunoille. Pistele haarukalla pintaan muutama höyryaukko.
  6. Paista piirakkaa uunissa noin 30 minuuttia. Anna piirakan jäähtyä ja kumoa se tarjoiluvadille. Tarjoa kermavaahdon kanssa.


Vinkki! Oikaise ja leivo tarte tatin valmiista lehtitaikinasta.

Tilaa Glorian ruoka & viini
tarte tatin
päärynä
aprikoosi

Suosituimmat

Taatelikakku

Saaristolaisleipä

Shelterin mallasleipä

Graavisiika Henri Alénin tapaan

Graavilohi suolaliemessä eli jääkellarin lohi

Reseptit

  • Uusimmat reseptit
  • 30 minuuttia
  • Aamiainen & brunssi
  • Finnhits
  • Gluteeniton deli
  • Grillaus
  • Jauhelihakierre
  • Juomat ja smoothiet
  • Jälkiruuat
  • Kemut
  • Kevyet & salaatit
  • Kot kot
  • Lasten suosikit
  • Leivät & piirakat
  • Nuuka kokki
  • Pastatehdas
  • Pihvi & BBQ
  • Päivän katiska
  • Sokerileipuri
  • Sporttiruoka
  • Säilöntä
  • Vegebaari
  • Viikonloppubistro
  • Vegaanisia herkkuja
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Social links

  • Facebook
  • Instagram
Etusivu

Footer menu

  • Evästeasetukset
  • Asiakaspalvelu
  • Evästekäytännöt
  • Haavoittuvuustietojen vastuullinen ilmoittaminen
  • Käyttöehdot
  • Mediaopas
  • Tietosuoja
  • Tilaa Glorian ruoka & viini
  • Toimituksen yhteystiedot
Digital magazine image
Digital magazine logo
Lue Glorian ruoka & viini laitteella kuin laitteella missä ikinä tahdotkin.
Lue digilehtenä
Glorian ruoka & viini
Tilaa

© Sanoma Media Finland Oy

Käyttäytymiseen perustuva mainonta
Vastuullista journalismia

Main menu sidebar

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Sivupalkin ekstravalikko

  • Toimitus
  • Palaute
  • Lue Glorian ruoka & viini digilehdet.fi:ssä
  • Tilaa Glorian ruoka & viini