pehmeä piimäpohja ja rapeat murut tuovat mummolan mieleen.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
24 palaa
Puolukka-murupiirakka
Ainesosat
6
dl
vehnäjauhoja
2
dl
sokeria
1
tl
soodaa
1
tl
leivinjauhetta
1
tl
kardemummaa
½
tl
suolaa
5
dl
piimää
1
dl
rypsiöljyä (ei kylmäpuristettua)
PÄÄLLE
300
g (noin 6 dl)
puolukoita
MURUSEOS
2
dl
vehnäjauhoja
1
dl
sokeria
½
tl
leivinjauhetta
½
dl
rypsiöljyä (ei kylmäpuristettua)
Vaiheet
-
Sekoita jauhot, sokeri, sooda, leivinjauhe, kardemumma ja suola. Lisää piimä ja öljy. Sekoita tasaiseksi.
-
Levitä taikina leivinpaperin päälle reunalliselle uunipellille.
-
Ripottele päälle puolukat. Jos teet piirakan pakastepuolukoista, käytä ne kohmeisina.
-
Sekoita muruseoksen jauhot, sokeri ja leivinjauhe. Lisää öljy ja sekoita. Ripottele muruina piirakan pinnalle.
-
Paista 200-asteisen uunin toiseksi alimmalla tasolla noin 30 minuuttia.