Rommiruukku valmistuu, kun marjoja ja hedelmiä kasataan sokerin kera isoon tölkkiin sitä mukaa, kun niitä kypsyy.
Rommiruukku
Ainekset
Työvaiheet
- Puhdista hedelmät: poista huonot kohdat, siemenkodat ja kivet. Huuhtele marjat ja anna niiden kuivua ennen ruukkuun lisäämistä. Voit puolittaa isot mansikat. Kirsikan kivet antavat karvasmantelin aromeja, ja voit halutessasi jättää ne ruukkuun.
- Lado hedelmät ja marjat kerroksittain sokerin kanssa puhdistettuun isoon ruukkuun tai kannelliseen lasitölkkiin. Suhteuta ainesten määrä niin, että kiloon hedelmiä tulee puoli kiloa sokeria.
- Lisää halutessasi pari kanelitankoa, vaniljatanko tai tähtianista.
- Sekoita varoen esimerkiksi heiluttelemalla ruukkua. Anna marjojen ja hedelmien mehustua noin tunnin. Kaada ruukkuun niin paljon rommia, että ainekset peittyvät kokonaan.
- Säilytä ruukkua aina kylmässä. Jos ruukku ei ole täynnä, voit jatkaa täyttämistä marjoilla, hedelmillä ja sokerilla sitä mukaa, kun sato kypsyy. Lisää rommia niin, että hedelmät peittyvät.
- Sulje tölkki huolellisesti. Valmis rommiruukku saa maustua jääkaapissa vähintään 3 viikkoa, mieluiten 2–3 kuukautta. Maku syvenee säilytyksessä.
Tarjoile! Rommiin säilötyt hedelmät ja marjat maistuvat jälkiruokana kermavaahdon kanssa. Liemen voit nauttia kylmänä snapsina tai drinkin tai glögin pohjana. Lisää pari lusikallista hedelmärommia riista-aterian liemeen tai kastikepohjaan, hedelmäsalaattiin tai jäätelön ja pannukakun päälle. Kun hedelmät on ruukusta nautittu, siivilöi rommi pulloon.