Hyppää pääsisältöön
Etusivu
Etusivu
Lue digilehtenä
Tilaa

Päävalikko

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Etusivu
Etusivu
Kirjaudu
Lue digilehtenä
Tilaa
Säilöntä
11:32 | 4.8.2023

Rommiruukku

Lisää omaan keittokirjaan
Kodin Kuvalehti on lisännyt 1478 reseptiä
Ohje Anu Brask Kuva Anna Huovinen

Rommiruukku valmistuu, kun marjoja ja hedelmiä kasataan sokerin kera isoon tölkkiin sitä mukaa, kun niitä kypsyy.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
5 l
Maustuminen 3 vk–6 kk
Helppo

Rommiruukku

Lisää kokoelmaan

Ainesosat

2
kg (n. 4 l)
kauden hedelmiä ja marjoja: omenoita, päärynöitä, persikoita, nektariineja, aprikooseja, luumuja, mansikoita, kirsikoita tai pensasmustikoita
1
kg
sokeria
1
plo (750 ml)
vaaleaa rommia
(2
kanelitankoa tai 1 vaniljatanko tai tähtianista)

Vaiheet

  1. Puhdista hedelmät: poista huonot kohdat, siemenkodat ja kivet. Huuhtele marjat ja anna niiden kuivua ennen ruukkuun lisäämistä. Voit puolittaa isot mansikat. Kirsikan kivet antavat karvasmantelin aromeja, ja voit halutessasi jättää ne ruukkuun.
  2. Lado hedelmät ja marjat kerroksittain sokerin kanssa puhdistettuun isoon ruukkuun tai kannelliseen lasitölkkiin. Suhteuta ainesten määrä niin, että kiloon hedelmiä tulee puoli kiloa sokeria.
  3. Lisää halutessasi pari kanelitankoa, vaniljatanko tai tähtianista.
  4. Sekoita varoen esimerkiksi heiluttelemalla ruukkua. Anna marjojen ja hedelmien mehustua noin tunnin. Kaada ruukkuun niin paljon rommia, että ainekset peittyvät kokonaan.
  5. Säilytä ruukkua aina kylmässä. Jos ruukku ei ole täynnä, voit jatkaa täyttämistä marjoilla, hedelmillä ja sokerilla sitä mukaa, kun sato kypsyy. Lisää rommia niin, että hedelmät peittyvät.
  6. Sulje tölkki huolellisesti. Valmis rommiruukku saa maustua jääkaapissa vähintään 3 viikkoa, mieluiten 2–3 kuukautta. Maku syvenee säilytyksessä.

Tarjoile! Rommiin säilötyt hedelmät ja marjat maistuvat jälkiruokana kermavaahdon kanssa. Liemen voit nauttia kylmänä snapsina tai drinkin tai glögin pohjana. Lisää pari lusikallista hedelmärommia riista-aterian liemeen tai kastikepohjaan, hedelmäsalaattiin tai jäätelön ja pannukakun päälle. Kun hedelmät on ruukusta nautittu, siivilöi rommi pulloon.

Tilaa Glorian ruoka & viini
Säilöntä
kesä
rommi
hedelmä

Suosituimmat

Saaristolaisleipä

Graavisiika Henri Alénin tapaan

Taatelikakku

Shelterin mallasleipä

Graavilohi suolaliemessä eli jääkellarin lohi

Reseptit

  • Uusimmat reseptit
  • 30 minuuttia
  • Aamiainen & brunssi
  • Finnhits
  • Gluteeniton deli
  • Grillaus
  • Jauhelihakierre
  • Juomat ja smoothiet
  • Jälkiruuat
  • Kemut
  • Kevyet & salaatit
  • Kot kot
  • Lasten suosikit
  • Leivät & piirakat
  • Nuuka kokki
  • Pastatehdas
  • Pihvi & BBQ
  • Päivän katiska
  • Sokerileipuri
  • Sporttiruoka
  • Säilöntä
  • Vegebaari
  • Viikonloppubistro
  • Vegaanisia herkkuja
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Social links

  • Facebook
  • Instagram
Etusivu

Footer menu

  • Evästeasetukset
  • Asiakaspalvelu
  • Evästekäytännöt
  • Haavoittuvuustietojen vastuullinen ilmoittaminen
  • Käyttöehdot
  • Mediaopas
  • Tietosuoja
  • Tilaa Glorian ruoka & viini
  • Toimituksen yhteystiedot
Digital magazine image
Digital magazine logo
Lue Glorian ruoka & viini laitteella kuin laitteella missä ikinä tahdotkin.
Lue digilehtenä
Glorian ruoka & viini
Tilaa

© Sanoma Media Finland Oy

Käyttäytymiseen perustuva mainonta
Vastuullista journalismia

Main menu sidebar

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Sivupalkin ekstravalikko

  • Toimitus
  • Palaute
  • Lue Glorian ruoka & viini digilehdet.fi:ssä
  • Tilaa Glorian ruoka & viini