Herkullisen puolukkapiirakan juju on valuva nekkukinuski.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
8–12 palaa
20 min + 30 min
Helppo
Puolukka-kinuskipiirakka
Ainesosat
125
g
voita
3⁄4
dl
(fariini)sokeria
1
muna
2
dl
vehnäjauhoja
1
dl
kaurajauhoja
1
tl
leivinjauhetta
Täyte
1
rs (200 g)
kinuskituorejuustoa (Viola)
1
dl
kuohukermaa
2
munaa
1
dl
(fariini)sokeria
3
dl + 4 dl
puolukoita
Nekkukinuski
1
dl
Omar-karamelleja
2
dl
kuohukermaa
ripaus suolaa
Vaiheet
- Sekoita pehmeän voin joukkoon sokeri ja muna. Yhdistä jauhot ja leivinjauhe. Sekoita taikina tasaiseksi.
- Painele taikina piirakkavuoan (ø 24 cm) pohjalle ja reunoille. Nosta vuoka jääkaappiin odottamaan. Kuumenna uuni 200 asteeseen.
- Sekoita kinuskituorejuuston joukkoon kerma, munat ja fariinisokeri. Vatkaa sähkövatkaimella tasaiseksi.
- Kaada täyteseos pohjan päälle. Ripottele pinnalle 3 dl puolukoita. Paista piirakkaa noin 30 minuuttia.
- Pilko nekkukinuskia varten Omar-karamellit pienemmiksi paloiksi. Hauduta niitä pienessä kattilassa tai mikrossa kerman kanssa. Lisää joukkoon ripaus suolaa. Sekoita kastike tasaiseksi.
- Ripottele jäähtyneen piiraan päälle 4 dl puolukoita lisää. Tarjoa kuuma kastike piiraan kanssa.