
Herkullisen puolukkapiirakan juju on valuva nekkukinuski.
Puolukka-kinuskipiirakka
Ainekset
Työvaiheet
- Sekoita pehmeän voin joukkoon sokeri ja muna. Yhdistä jauhot ja leivinjauhe. Sekoita taikina tasaiseksi.
- Painele taikina piirakkavuoan (ø 24 cm) pohjalle ja reunoille. Nosta vuoka jääkaappiin odottamaan. Kuumenna uuni 200 asteeseen.
- Sekoita kinuskituorejuuston joukkoon kerma, munat ja fariinisokeri. Vatkaa sähkövatkaimella tasaiseksi.
- Kaada täyteseos pohjan päälle. Ripottele pinnalle 3 dl puolukoita. Paista piirakkaa noin 30 minuuttia.
- Pilko nekkukinuskia varten Omar-karamellit pienemmiksi paloiksi. Hauduta niitä pienessä kattilassa tai mikrossa kerman kanssa. Lisää joukkoon ripaus suolaa. Sekoita kastike tasaiseksi.
- Ripottele jäähtyneen piiraan päälle 4 dl puolukoita lisää. Tarjoa kuuma kastike piiraan kanssa.