Suolainen piiras on herkullisimmillaan, kun juustoa on reilusti ja se on maultaan voimakkaan puoleista.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8 palaa
Valmistusaika
25 min + 25 min
Vaikeustaso
Helppo
Juustopiirakka
Ainekset
1
dl
vettä
2
tl
psylliumia
1
dl
gluteenittomia kaurahiutaleita
2 1⁄2
dl
gluteenitonta tummaa jauhoseosta
2
tl
leivinjauhetta
1⁄2
tl
suolaa
100
g
kylmää voita
Täyte
2
dl
emmental-juustoraastetta
1
dl
cheddar-juustoraastetta
2
dl
kermaa
3
munaa
1
rkl
hienonnettua timjamia
Lisäksi
6
dl
vuonankaalia
2
tl
oliiviöljyä
sormisuolaa ja mustapippuria
Työvaiheet
- Sekoita veteen psyllium. Anna turvota noin 10 minuuttia.
- Yhdistä kuivat aineet ja nypi joukkoon voi. Lisää turvotettu psyllium ja sekoita nopeasti tasainen taikina.
- Kuumenna uuni 200 asteeseen. Painele taikina pyöreän (ø 25 cm) piirasvuoan pohjalle ja reunoille. Pistele pohja haarukalla.
- Sekoita juustoraasteet, kerma ja munat kulhossa. Hienonna joukkoon timjami. Kaada täyte pohjan päälle. Kypsennä uunissa 20–25 minuuttia, kunnes piirakka on kauniin ruskea. Anna jäähtyä hetki.
- Pyöräytä kulhossa vuonankaalin joukkoon loraus oliiviöljyä sekä ripaukset suolaa ja pippuria. Levitä salaatti piirakalle juuri ennen tarjoamista.