Nauti mehevä leipä sellaisenaan tai halkaise ja täytä lemppareillasi.
Yrttifocaccia
Ainekset
Työvaiheet
- Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää suola ja jauhot vähitellen. Alusta taikinaa käsin noin 5 minuuttia. Lisää öljy taikinaan loppuvaiheessa.
- Voitele uunivuoka (n. 20 x 30 cm) öljyllä. Kaada taikina vuokaan ja painele tasaiseksi vuoan reunoja myöten jauhoja apuna käyttäen. Anna leivän kohota leivinpaperilla peitettynä noin 40 minuuttia.
- Kuumenna uuni 225 asteeseen. Voitele leipä reilusti oliiviöljyllä. Painele peukalolla leipään koloja muutaman sentin välein. Asettele yrtit pinnalle ja ripottele päälle sormisuolaa.
- Kypsennä focacciaa uunissa 20–30 minuuttia. Anna jäähtyä hetki ennen tarjoamista.