Onigirazujen eli kolmioleipää muistuttavien sushikääröjen täytteeksi käyvät savulohen lisäksi katkaravut tai paistettu kananmuna.
Sushivoikkarit
Ainekset
Työvaiheet
- Laita riisi kattilaan ja täytä kattila kylmällä vedellä. Siivilöi vesi pois. Toista sama pari kertaa. Lisää valutettujen riisien päälle kattilaan 2 1⁄2 dl vettä ja kuumenna kiehuvaksi. Kun riisi kiehuu, laske lämpö pienimmälle. Hauduta kannen alla 10 minuuttia. Älä sekoita riisiä. Ota kattila liedeltä ja anna riisin vetäytyä vielä noin 10 minuuttia kannen alla.
- Revi salaatinlehdet osiin. Leikkaa kurkku ohuiksi viipaleiksi.
- Laita leväarkki leikkuulaudalle. Painele 2 rkl riisiä kostutetuin sormin arkin keskelle pyöryläksi (ø 6–7 cm). Sipaise majoneesia riisin päälle ja kasaa arkille salaattia, revittyä lämminsavulohta ja kurkkuviipaleita. Painele noin 2 rkl riisiä täytteen päälle ja käännä leväarkin kulmat umpinaiseksi paketiksi. Täytä loput arkit samoin. Kääri sänkkärit kelmuun ja laita ne jääkaappiin puoleksi tunniksi.
- Sekoita soijaan inkivääri, etikka ja sokeri. Leikkaa sushisänkkärit keskeltä puoliksi terävällä veitsellä ja ripottele seesaminsiemeniä leikkuupinnoille. Jokainen voi annostella sänkkäriinsä maun mukaan kastiketta pikkulusikalla.