Hyppää pääsisältöön
Etusivu
Etusivu
Lue digilehtenä
Tilaa

Päävalikko

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Etusivu
Etusivu
Kirjaudu
Lue digilehtenä
Tilaa
Kala
Arjen nopeat
21:35 | 31.10.2023

Sushivoikkarit

Lisää omaan keittokirjaan
Kodin Kuvalehti on lisännyt 1478 reseptiä
OHJE Raisa Laine KUVA Mikko Hannula

Onigirazujen eli kolmioleipää muistuttavien sushikääröjen täytteeksi käyvät savulohen lisäksi katkaravut tai paistettu kananmuna.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
4
40 min + 30 min
Helppo

Sushivoikkarit

Lisää kokoelmaan

Ainesosat

2
dl
sushiriisiä
2 1⁄2
dl
vettä
2
rkl
riisiviinietikkaa
1 1⁄2
rkl
sokeria
1
tl
suolaa
Lisäksi
4
dl
rapeaa salaattia
10
cm
tuoretta kurkkua
4
merileväarkkia
1
dl
majoneesia (esim. Hellmans)
200
g
lämminsavulohta
1
rkl
seesaminsiemeniä
Soijakastike
1⁄2
dl
vähäsuolaista soijaa
2
tl
raastettua inkivääriä
2
tl
riisiviinietikkaa
1
tl
sokeria

Vaiheet

  1. Laita riisi kattilaan ja täytä kattila kylmällä vedellä. Siivilöi vesi pois. Toista sama pari kertaa. Lisää valutettujen riisien päälle kattilaan 2 1⁄2 dl vettä ja kuumenna kiehuvaksi. Kun riisi kiehuu, laske lämpö pienimmälle. Hauduta kannen alla 10 minuuttia. Älä sekoita riisiä. Ota kattila liedeltä ja anna riisin vetäytyä vielä noin 10 minuuttia kannen alla.
  2. Revi salaatinlehdet osiin. Leikkaa kurkku ohuiksi viipaleiksi.
  3. Laita leväarkki leikkuulaudalle. Painele 2 rkl riisiä kostutetuin sormin arkin keskelle pyöryläksi (ø 6–7 cm). Sipaise majoneesia riisin päälle ja kasaa arkille salaattia, revittyä lämminsavulohta ja kurkkuviipaleita. Painele noin 2 rkl riisiä täytteen päälle ja käännä leväarkin kulmat umpinaiseksi paketiksi. Täytä loput arkit samoin. Kääri sänkkärit kelmuun ja laita ne jääkaappiin puoleksi tunniksi.
  4. Sekoita soijaan inkivääri, etikka ja sokeri. Leikkaa sushisänkkärit keskeltä puoliksi terävällä veitsellä ja ripottele seesaminsiemeniä leikkuupinnoille. Jokainen voi annostella sänkkäriinsä maun mukaan kastiketta pikkulusikalla.
Tilaa Glorian ruoka & viini
sushi
Arjen nopeat
30 minuuttia
päivän katiska

Suosituimmat

Taatelikakku

Mangosalsa

Saaristolaisleipä

Graavisiika Henri Alénin tapaan

Shelterin mallasleipä

Reseptit

  • Uusimmat reseptit
  • 30 minuuttia
  • Aamiainen & brunssi
  • Finnhits
  • Gluteeniton deli
  • Grillaus
  • Jauhelihakierre
  • Juomat ja smoothiet
  • Jälkiruuat
  • Kemut
  • Kevyet & salaatit
  • Kot kot
  • Lasten suosikit
  • Leivät & piirakat
  • Nuuka kokki
  • Pastatehdas
  • Pihvi & BBQ
  • Päivän katiska
  • Sokerileipuri
  • Sporttiruoka
  • Säilöntä
  • Vegebaari
  • Viikonloppubistro
  • Vegaanisia herkkuja
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Social links

  • Facebook
  • Instagram
Etusivu

Footer menu

  • Evästeasetukset
  • Asiakaspalvelu
  • Evästekäytännöt
  • Haavoittuvuustietojen vastuullinen ilmoittaminen
  • Käyttöehdot
  • Mediaopas
  • Tietosuoja
  • Tilaa Glorian ruoka & viini
  • Toimituksen yhteystiedot
Digital magazine image
Digital magazine logo
Lue Glorian ruoka & viini laitteella kuin laitteella missä ikinä tahdotkin.
Lue digilehtenä
Glorian ruoka & viini
Tilaa

© Sanoma Media Finland Oy

Käyttäytymiseen perustuva mainonta
Vastuullista journalismia

Main menu sidebar

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Sivupalkin ekstravalikko

  • Toimitus
  • Palaute
  • Lue Glorian ruoka & viini digilehdet.fi:ssä
  • Tilaa Glorian ruoka & viini