Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2413 reseptiä.
Linkitetty 7 keittokirjaan.
OHJE Sara Karppinen KUVA Panu Pälviä

Kalatacossa Meksikon heleät maut juhlivat pehmeän tortillan sisällä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
20 min + maustuminen 1/2 t
Vaikeustaso
Kohtalainen

Mangosalsa

Ainekset

1
kypsä mango
1
pieni
punasipuli
1
vihreä jalapeno
1/2
ruukku korianteria
1
limetti
1/4
dl
oliiviöljyä
1/2
tl
suolaa
1/2
tl
mustapippuria myllystä

Työvaiheet

  1. Poista mangosta siemen leikkaamalla hedelmä kahteen osaan pituussuunnassa siemenen molemmilta puolilta. Irrota kuori hedelmänpuolikkaista terävällä veitsellä ja leikkaa hedelmänliha 1 cm:n kuutioiksi. Nosta kuutioit kulhoon.
  2. Hienonna punasipuli, jalapeño ja korianteri mangon joukkoon. Purista limetin mehu joukkoon. Mausta oliiviöljyllä, suolalla ja pippurilla.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2413 reseptiä.
Linkitetty 1 keittokirjaan.
OHJE Selina Vienola ja Minna Rautio-Pakaste KUVA Tuomas Kolehmainen

Paistettujen kalafileiden seuraan sopii kylmä ja raikas tomaattikastike, joka saa makunsa oliiveista ja kapriksista.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
20 min + kastikkeen maustuminen 30 min
Vaikeustaso
Helppo

Paistetut kalafileet ja italialainen tomaattikastike

Ainekset

Italialainen tomaattikastike
3
isoa tomaattia
4–8
mustaa oliivia
1
rkl
kapriksia
½
ruukkua
tuoretta oreganoa
1
rkl
ekstra-neitsytoliiviöljyä
¼
tl
suolaa
¼
tl
mustapippuria
Paistetut kalafileet
600
g
ahven- tai kuhafileitä
1
tl
suolaa
4
rkl
rypsiöljyä

Työvaiheet

  1. Laita vettä kiehumaan pieneen kattilaan. Upota tomaatit kiehuvaan veteen noin minuutiksi, nosta lautaselle ja kuori. Halkaise tomaatit, kaavi pois siemenet ja leikkaa tomaatit pieniksi kuutioiksi.

  2. Hienonna oliivit ja kaprikset. Riivi oreganon lehdet varresta.

  3. Sekoita kaikki kastikkeen aineet kulhossa. Anna tekeytyä vähintään 30 minuuttia.

  4. Pyyhi kalafileet kuivaksi ja mausta suolalla.

  5. Kuumenna öljy pannussa. Laita fileet pannuun ja paista rapeaksi 2–4 minuuttia riippuen kalafileiden paksuudesta. Huljuttele öljyä fileiden päälle lastalla. Käännä fileet ja paista vielä 1 minuutti.

  6. Laita fileet tarjoilulautaselle ja annostele päälle tomaattikastiketta.

Kommentit (0)

Helsingin Sanomat on lisännyt 190 reseptiä.
Linkitetty 3 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Elvi Rista

S’mores on amerikkalainen nuotiolla paistettava herkku, jossa kahden keksin väliin grillataan vaahtokarkki ja lisätään suklaata. Tässä piiraassa on digestivekeksipohja, välissä suklaa-kinuskitäyte ja päällä vaahtokarkkikoristus.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
16 palaa
Valmistusaika
20 min + 4 h
Vaikeustaso
Helppo

S’mores-piiras

Ainekset

Pohja
100
g
voita
200
g
digestive-keksejä
Täyte
1
prk (397 g)
paksua kinuskikastiketta (esimerkiksi Törsleffs dulche de leche)
200
g
tummaa suklaata
100
g
maitosuklaata
3
dl
kuohukermaa
1
rkl
voita
noin 20
vaahtokarkkia

Työvaiheet

  1. Sulata voi. Murskaa keksit monitoimikoneessa hienoksi. Yhdistä voin kanssa. Painele taikina pinnoitettuun irtopohjavuokaan (halkaisija noin 22 cm). Laita jääkaappiin siksi aikaa, kun valmistelet täytteen.
  2. Rouhi tai raasta suklaat. Kiehauta kerma ja voi kattilassa. Ota kattila pois liedeltä. Lisää joukkoon suklaarouhe. Anna sulaa noin minuutti. Sekoita tasaiseksi.
  3. Levitä kinuskikastike kylmälle pohjalle. Säästä hieman koristeluun. Kaada suklaatäyte varovasti sen päälle. Peitä kelmulla. Nosta jääkaappiin vähintään 4 tunniksi.
  4. Valuta hieman kinuskia jähmettyneelle suklaatäytteelle. Puolita vaahtokarkit. Laita ne piiraan päälle. Ruskista vaahtokarkit halutessasi kaasupolttimella.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 1261 reseptiä.
Linkitetty 6 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Tuomas Kolehmainen

Köyhät ritarit, aina yhtä hyviä! Lisukkeeksi riittää yksinkertaisimmillaan pelkkä hillo. Jos haluat tehdä rikkaat ritarit, käytä pullaviipaleita.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
12 kpl
Valmistusaika
20 min
Vaikeustaso
Helppo

Köyhät ritarit

Ainekset

1
kananmuna
2
dl
maitoa
2
tl
vaniljasokeria
1
tl
kardemummaa
12
ohutta ranskanleipäviipaletta
PAISTAMISEEN
voita
PÄÄLLE
sokeria ja kanelia
LISÄKSI
hilloa (sekä marjoja ja kermavaahtoa)

Työvaiheet

  1. Vatkaa munan rakenne rikki. Lisää maito, vaniljasokeri ja kardemumma.

  2. Kasta leipäviipaleet nopeasti munamaidossa. Kuivahtanutta leipää voi uittaa hieman pidempään.

  3. Ruskista voi pannulla vaaleanruskeaksi ja paista leipäviipaleet molemmin puolin keskilämmöllä rapeiksi.

  4. Ripottele pinnalle sokeria ja kanelia ja tarjoa mieluisten lisukkeiden kanssa.

Kommentit (0)

Helsingin Sanomat on lisännyt 190 reseptiä.
Linkitetty 49 keittokirjaan.
OHJE Emilia Kolari KUVA Ninna Lindström

Buffettiklassikko ja arkiherkku mokkapalat onnistuu myös ilman kovaa rasvaa. Tähän taikinaan käytetään rypsiöljyä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
24 palaa
Valmistusaika
noin 1 h
Vaikeustaso
Helppo

Minttumokkapalat

Ainekset

4
kananmunaa
3
dl
sokeria
2
tl
vaniljasokeria
2
dl (noin 170 g)
rypsiöljyä (ei kylmäpuristettua)
1
prk (250 g)
pehmeää maitorahkaa
2
tl
piparminttuaromia
5
dl
vehnäjauhoja
4
rkl
kaakaojauhetta
tl
leivinjauhetta
½
tl
suolaa
Kuorrutus
5
dl (noin 250 g)
tomusokeria
rkl
kaakaojauhetta
noin 4
rkl
kuumaa kahvia
1
rkl
rypsiöljyä
2
tl
piparminttuaromia
Pinnalle
murskattuja polkagris-karkkeja tai nonparelleja

Työvaiheet

  1. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen.
  2. Vatkaa huoneenlämpöiset kananmunat ja sokerit kuohkeaksi vaahdoksi.
  3. Kääntele joukkoon öljy, rahka ja piparminttuaromi.
  4. Sekoita jauhot, kaakaojauhe, leivinjauhe ja suola keskenään. Siivilöi jauhoseos muna-sokerivaahtoon. Sekoita tasaiseksi.
  5. Levitä taikina leivinpaperin päälle uunipellille (koko 30 cm x 40 cm). Kypsennä uunin keskitasolla 18–20 minuuttia, kunnes pohjalevy tuntuu keskeltä kokeiltaessa kimmoisalta. Anna jäähtyä.
  6. Jos viimeistelet pinnan polkagris-karkeilla, murskaa ne. Laita karkit kaksinkertaiseen pakastepussiin ja nuiji ne haluamasi kokoisiksi muruiksi leikkuulaudan päällä esimerkiksi perunanuijalla.
  7. Valmista kuorrutus. Sekoita tomusokeri ja kaakaojauhe keskenään. Lisää puolet kuumasta kahvista, öljy ja piparminttuaromi. Sekoita ja lisää kahvia, kunnes kuorrutus on paksua mutta helposti sekoittuvaa.
  8. Levitä kuorrutus ripein liikkein pohjalevyn päälle (kuorrutusta tulee ohjeella vain ohut kerros ja se jähmettyy nopeasti). Viimeistele polkagris-murskalla tai nonparelleilla.

Vinkki: Karkeaksi rouhitut polkagris-karkit ovat kovia sattumia mokkapalojen päällä. Ne kuitenkin pehmenevät parissa tunnissa imaistessaan kuorrutuksen kosteutta.

Kommentit (2)

Mimi21

Osa työvaiheista puuttuu ja osa vaiheista on ohjeessa tuplana?

Milja Soppa365
Seuraa 
Liittynyt10.9.2018

Kiitos huomiosta, reseptiä on nyt korjattu!