Pakasta hapankaalikeitto kerta-annoksina. Kun sulatat sopan, kiehauta mukana pelmenejä.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
4–6
25 min
Helppo
Hapankaalikeitto
Ainesosat
2
porkkanaa
1
purjo
200
g
lehti- tai palmukaalia
2
rkl
öljyä
2
tl
paprikajauhetta
tl
kuminan siemeniä
2
litraa vettä
2
liha- tai kasvisliemikuutioita
400
g
hapankaalia
1
rkl
hunajaa
2
tl
kuivattua timjamia (tai 4 rkl tuoretta)
(suolaa)
150
g
smetanaa
LÄMMITYSPÄIVÄ
pakastettuja pelmenejä
Vaiheet
-
Pilko porkkanat ohuiksi siivuiksi. Suikaloi purjo ja kaali.
-
Kuumenna öljy kattilassa ja kuullota vihanneksia hetki. Lisää mausteet, vesi ja liemikuutiot. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä 10 minuuttia.
-
Lisää hapankaali, hunaja ja timjami. Keitä vielä 10 minuuttia. Mausta tarvittaessa suolalla ja tarjolle smetanan kera.
-
Kun lämmität keiton, lisää joukkoon pakastepelmenejä ja tarpeen mukaan tilkka vettä. Keitä soppaa, kunnes pelmenit ovat kypsiä. Pelmenit tekevät keitosta ruokaisamman.