Punajuuren kaunistamassa keitossa maistuu venäläinen keittiö.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
4–6
25 min
Helppo
Punainen juureskeitto
Ainesosat
2
perunaa
2
punajuurta
2
porkkanaa
1
sipuli
1
maustekurkku
2
rkl
öljyä
1½
litraa vettä
2
lihaliemikuutiota
2
rkl
punaviinietikkaa
1
rkl
tomaattipyrettä
1
dl
tilliä
½
tl
sokeria
¼
tl
maustepippuria
(suolaa)
LÄMMITYSPÄIVÄ
paistettua jauhelihaa
Vaiheet
-
Kuori ja raasta perunat, punajuuret ja porkkanat. Hienonna sipuli, maustekurkku ja tilli.
-
Kuumenna öljy kattilassa. Ruskista sipulia ja juuresraastetta muutama minuutti. Lisää vesi. Murenna joukkoon liemikuutio. Lisää tomaattipyre ja etikka. Keitä 15 minuuttia.
-
Lisää tilli ja maustekurkut keittoon. Mausta soppa sokerilla ja pippurilla. Lisää suolaa tarvittaessa.
-
Kasvissoppa muuttuu liharuuaksi, kun lisäät siihen lämmitysvaiheessa paistettua jauhelihaa.