Donburi on japanilaista pikaruokaa, joka pelastaa kiireisen arki-illan. Keitä riisi, paahda possu ja höystä raikkailla kasviksilla.
Donburi
Ainekset
Työvaiheet
- Keitä riisi ohjeen mukaan.
- Paloittele possun kylkisiivut. Sekoita maustekastike ja lisää possupalat joukkoon. Anna lihan maustua huoneenlämmössä puoli tuntia tai jääkaapissa yön yli.
- Kuori ja lohko sipuli. Suikaloi kevätsipuli ohuiksi renkaiksi.
- Kuumenna öljy pannulla. Lisää possu liemineen paistumaan. Kun liemi on haihtunut, ruskista lihaa vielä hetki.
- Lisää lihan joukkoon sipulilohkot. Kääntele muutama minuutti.
- Kokoa kulhoihin riisiä, pinnalle possua, reilusti kevätsipulia ja maun mukaan chilirouhetta tai wasabilla terästettyä seesamimausteseosta. Lisää retiisipikkeliä.
- Erottele munista keltuaiset ja lisää ne annosten päälle.
Vinkki! Donburikulhoihin voi käyttää possunlihan sijasta myös marinoituja, rapeaksi paistettuja tofukuutioita.
Retiisipikkeli
Ainekset
Työvaiheet
- Pese ja viipaloi retiisit. Leikkaa viipaleet tikuiksi. Laita tikut lasipurkkiin.
- Sekoita liemi ja kaada se retiisien päälle. Anna maustua vähintään puoli tuntia, mieluiten yön yli.