Hyppää pääsisältöön
Etusivu
Etusivu
Lue digilehtenä
Tilaa

Päävalikko

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Etusivu
Etusivu
Kirjaudu
Lue digilehtenä
Tilaa
Liha
Arjen nopeat
19:05 | 19.10.2023

Donburi

Lisää omaan keittokirjaan
Kodin Kuvalehti on lisännyt 1478 reseptiä
OHJE Christina Aaltio KUVA Panu Pälviä

Donburi on japanilaista pikaruokaa, joka pelastaa kiireisen arki-illan. Keitä riisi, paahda possu ja höystä raikkailla kasviksilla.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
2–4
30 min
Helppo

Donburi

Lisää kokoelmaan

Ainesosat

4
hengen annos keitettyä riisiä (ohje alla)
Päälle
400
g
porsaan kylkisiivuja tai kassleria
3
rkl
soijakastiketta
1½
rkl
riisiviinietikkaa
1
rkl
inkiväärimurskaa
1
rkl
sokeria
Lisäksi
1
sipuli
2
kevätsipulia
4
munaa
1
rkl
öljyä
chilirouhetta tai wasabi-seesami-mausteseosta (esim. Santa Maria)
retiisipikkeliä (ohje alla)

Vaiheet

  1. Keitä riisi ohjeen mukaan.
  2. Paloittele possun kylkisiivut. Sekoita maustekastike ja lisää possupalat joukkoon. Anna lihan maustua huoneenlämmössä puoli tuntia tai jääkaapissa yön yli.
  3. Kuori ja lohko sipuli. Suikaloi kevätsipuli ohuiksi renkaiksi.
  4. Kuumenna öljy pannulla. Lisää possu liemineen paistumaan. Kun liemi on haihtunut, ruskista lihaa vielä hetki.
  5. Lisää lihan joukkoon sipulilohkot. Kääntele muutama minuutti.
  6. Kokoa kulhoihin riisiä, pinnalle possua, reilusti kevätsipulia ja maun mukaan chilirouhetta tai wasabilla terästettyä seesamimausteseosta. Lisää retiisipikkeliä.
  7. Erottele munista keltuaiset ja lisää ne annosten päälle.

Vinkki! Donburikulhoihin voi käyttää possunlihan sijasta myös marinoituja, rapeaksi paistettuja tofukuutioita.

Retiisipikkeli

Ainesosat

1
pussi retiisejä
1
rkl
riisiviinietikkaa
1
rkl
vettä
1
rkl
sokeria
½
tl
suolaa

Vaiheet

  1. Pese ja viipaloi retiisit. Leikkaa viipaleet tikuiksi. Laita tikut lasipurkkiin.
  2. Sekoita liemi ja kaada se retiisien päälle. Anna maustua vähintään puoli tuntia, mieluiten yön yli.
Tilaa Glorian ruoka & viini
30 minuuttia
Pihvi & BBQ
donburi
japanilainen
Arjen nopeat

Suosituimmat

Taatelikakku

Mangosalsa

Saaristolaisleipä

Graavisiika Henri Alénin tapaan

Shelterin mallasleipä

Reseptit

  • Uusimmat reseptit
  • 30 minuuttia
  • Aamiainen & brunssi
  • Finnhits
  • Gluteeniton deli
  • Grillaus
  • Jauhelihakierre
  • Juomat ja smoothiet
  • Jälkiruuat
  • Kemut
  • Kevyet & salaatit
  • Kot kot
  • Lasten suosikit
  • Leivät & piirakat
  • Nuuka kokki
  • Pastatehdas
  • Pihvi & BBQ
  • Päivän katiska
  • Sokerileipuri
  • Sporttiruoka
  • Säilöntä
  • Vegebaari
  • Viikonloppubistro
  • Vegaanisia herkkuja
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Social links

  • Facebook
  • Instagram
Etusivu

Footer menu

  • Evästeasetukset
  • Asiakaspalvelu
  • Evästekäytännöt
  • Haavoittuvuustietojen vastuullinen ilmoittaminen
  • Käyttöehdot
  • Mediaopas
  • Tietosuoja
  • Tilaa Glorian ruoka & viini
  • Toimituksen yhteystiedot
Digital magazine image
Digital magazine logo
Lue Glorian ruoka & viini laitteella kuin laitteella missä ikinä tahdotkin.
Lue digilehtenä
Glorian ruoka & viini
Tilaa

© Sanoma Media Finland Oy

Käyttäytymiseen perustuva mainonta
Vastuullista journalismia

Main menu sidebar

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Sivupalkin ekstravalikko

  • Toimitus
  • Palaute
  • Lue Glorian ruoka & viini digilehdet.fi:ssä
  • Tilaa Glorian ruoka & viini