Hyppää pääsisältöön
Etusivu
Etusivu
Lue digilehtenä
Tilaa

Päävalikko

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Etusivu
Etusivu
Kirjaudu
Lue digilehtenä
Tilaa
Leivonta
Juhli ja nauti
Makea leivonta
9:26 | 28.11.2023

Nina Lincolnin jouluinen jäädykekakku

Lisää omaan keittokirjaan
Kodin Kuvalehti on lisännyt 1478 reseptiä
OHJE Christina Aaltio ja Raisa Laine KUVA Ninna Lindström

Jäädytetty suklaa-juustokakku sai nimensä Nina Lincolnilta, joka oli 1960- luvulla kuuluisa malli ja formulakuljettaja Jochen Rindtin puoliso. Jouluksi klassikkokakku saa piparipohjan ja puolukkaraidat.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
8–10
40 min + 8 t
Helppo

Nina Lincolnin jouluinen jäädykekakku

Lisää kokoelmaan

Ainesosat

80
g (noin 12 kpl)
gluteenittomia piparkakkuja (Semper)
50
g
voita
Täyte
2
munaa
200
g
maustamatonta tuorejuustoa
1½
dl
sokeria
2½
dl
vispikermaa
100
g
tummaa suklaata
½
ps (100 g)
pakastepuolukoita
1½
tl
vaniljasokeria
Koristelu
100
g
tummaa suklaata
puolukoita, karpaloita ja boysen-marjoja
vaniljatankoja
mantelisuklaakuulia

Vaiheet

  1. Vuoraa pieni irtopohjavuoka (ø 18 cm) leivinpaperilla.
  2. Murenna piparkakut monitoimikoneessa. Sulata voi ja lisää joukkoon. Surauta piparit ja voi tasaiseksi muruksi. Painele piparkakkumuru vuoan pohjalle.
  3. Erota valkuaiset. Lisää joukkoon ½ dl sokeria. Vatkaa sähkövatkaimella seoksesta kova vaahto.
  4. Vatkaa toisessa kulhossa tuorejuusto ja loput sokerista vaahdoksi. Lisää keltuaiset ja sekoita tasaiseksi.
  5. Vatkaa kolmannessa kulhossa kerma vaahdoksi. Yhdistä kaikki kolme vaahtoa ja jaa se takaisin kolmeen kulhoon.
  6. Sulata suklaa mikroaaltouunissa tai kattilassa miedolla lämmöllä.
  7. Sulata puolet puolukoista ja soseuta ne.
  8. Lisää yhteen vaahtokulhoon jäähtynyt suklaasula, toiseen soseutetut puolukat ja viimeiseen vaniljasokeri.
  9. Kumoa kakkuvuokaan keksipohjan päälle kerroksittain suklaa-, vanilja- ja puolukkatäytettä. Peitä vuoka foliolla ja nosta pakastimeen yön yli.
  10. Ota kakku huoneenlämpöön noin puoli tuntia ennen tarjoilua.
  11. Koristele pinta sulalla suklaalla, marjoilla, vaniljatangoilla ja kaakaojauheella.

Vinkki! Jos kakun ei tarvitse olla gluteeniton, tee pohja tavallisista piparkakuista.

Tilaa Glorian ruoka & viini
makea leivonta
Sokerileipuri
makea joululeivonta
leivonta
Kemut
gluteeniton deli
jäädykekakku

Suosituimmat

Taatelikakku

Maailman paras bolognese

Saaristolaisleipä

Graavilohi suolaliemessä eli jääkellarin lohi

Graavisiika Henri Alénin tapaan

Reseptit

  • Uusimmat reseptit
  • 30 minuuttia
  • Aamiainen & brunssi
  • Finnhits
  • Gluteeniton deli
  • Grillaus
  • Jauhelihakierre
  • Juomat ja smoothiet
  • Jälkiruuat
  • Kemut
  • Kevyet & salaatit
  • Kot kot
  • Lasten suosikit
  • Leivät & piirakat
  • Nuuka kokki
  • Pastatehdas
  • Pihvi & BBQ
  • Päivän katiska
  • Sokerileipuri
  • Sporttiruoka
  • Säilöntä
  • Vegebaari
  • Viikonloppubistro
  • Vegaanisia herkkuja
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Social links

  • Facebook
  • Instagram
Etusivu

Footer menu

  • Evästeasetukset
  • Asiakaspalvelu
  • Evästekäytännöt
  • Haavoittuvuustietojen vastuullinen ilmoittaminen
  • Käyttöehdot
  • Mediaopas
  • Tietosuoja
  • Tilaa Glorian ruoka & viini
  • Toimituksen yhteystiedot
Digital magazine image
Digital magazine logo
Lue Glorian ruoka & viini laitteella kuin laitteella missä ikinä tahdotkin.
Lue digilehtenä
Glorian ruoka & viini
Tilaa

© Sanoma Media Finland Oy

Käyttäytymiseen perustuva mainonta
Vastuullista journalismia

Main menu sidebar

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Sivupalkin ekstravalikko

  • Toimitus
  • Palaute
  • Lue Glorian ruoka & viini digilehdet.fi:ssä
  • Tilaa Glorian ruoka & viini