Ihan ässä idea! Sujauta kanelipulliin marmeladikuulia.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
12 kpl
30 min + 1 t
Helppo
Marmeladipullaässät
Ainesosat
3
dl
täysmaitoa
25
g
tuorehiivaa
1½
dl
sokeria
½
tl
suolaa
100
g
voita
n. 8
dl
vehnäjauhoja
Täyte
1
prk (200 g)
Valio kanelikreemiä
12
vihreä kuula -marmeladia
Pinnalle
muna
(tomusokeria)
Vaiheet
- Lämmitä maito 40-asteiseksi eli hiukan kädenlämpöä kuumemmaksi. Murenna joukkoon hiiva. Lisää sokeri ja suola.
- Pehmennä voi mikroaaltouunissa. Lisää maitoseokseen puolet jauhoista. Alusta taikinaa 5 minuuttia. Lisää loput jauhot ja notkea voi. Vaivaa taikinaa vähintään 5 minuuttia, kunnes taikina irtoaa käsistä. Nostata taikina liinan alla kaksinkertaiseksi.
- Vaivaa taikinaa jauhoja apuna käyttäen. Kauli taikinalevy, joka on kooltaan 50 x 35 cm. Levitä levylle kanelikreemi. Taita taikinalevy kahtia kokoon 25 x 35 cm. Leikkaa taikinasta pitsaleikkurilla tai veitsellä 2–3 cm leveitä nauhoja. Levystä tulee noin 12 nauhaa.
- Kierrä nauhat S-kirjaimen muotoon leivinpaperin päälle kahdelle uunipellille. Kohota pullia 20 minuuttia. Kuumenna samalla uuni 225 asteeseen.
- Halkaise vihreät kuulat veitsellä. Voitele kohonneet pullat munalla. Paina kuulan puolikkaat pyöreä puoli ylöspäin syvälle kierteisiin.
- Paista pullia noin 10 minuuttia. Siivilöi pinnalle tomusokeria.
Vinkki! Jos käytät Fazerin Finlandia-marmeladikuulia, saat monen värisiä ässäpullia.