Hyppää pääsisältöön
Etusivu
Etusivu
Lue digilehtenä
Tilaa

Päävalikko

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Etusivu
Etusivu
Kirjaudu
Lue digilehtenä
Tilaa
Leivonta
Juhli ja nauti
Makea leivonta
17:20 | 20.11.2023

Marmeladipullaässät

Lisää omaan keittokirjaan
Kodin Kuvalehti on lisännyt 1478 reseptiä
OHJE Christina Aaltio KUVA Panu Pälviä

Ihan ässä idea! Sujauta kanelipulliin marmeladikuulia.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
12 kpl
30 min + 1 t
Helppo

Marmeladipullaässät

Lisää kokoelmaan

Ainesosat

3
dl
täysmaitoa
25
g
tuorehiivaa
1½
dl
sokeria
½
tl
suolaa
100
g
voita
n. 8
dl
vehnäjauhoja
Täyte
1
prk (200 g)
Valio kanelikreemiä
12
vihreä kuula -marmeladia
Pinnalle
muna
(tomusokeria)

Vaiheet

  1. Lämmitä maito 40-asteiseksi eli hiukan kädenlämpöä kuumemmaksi. Murenna joukkoon hiiva. Lisää sokeri ja suola.
  2. Pehmennä voi mikroaaltouunissa. Lisää maitoseokseen puolet jauhoista. Alusta taikinaa 5 minuuttia. Lisää loput jauhot ja notkea voi. Vaivaa taikinaa vähintään 5 minuuttia, kunnes taikina irtoaa käsistä. Nostata taikina liinan alla kaksinkertaiseksi.
  3. Vaivaa taikinaa jauhoja apuna käyttäen. Kauli taikinalevy, joka on kooltaan 50 x 35 cm. Levitä levylle kanelikreemi. Taita taikinalevy kahtia kokoon 25 x 35 cm. Leikkaa taikinasta pitsaleikkurilla tai veitsellä 2–3 cm leveitä nauhoja. Levystä tulee noin 12 nauhaa.
  4. Kierrä nauhat S-kirjaimen muotoon leivinpaperin päälle kahdelle uunipellille. Kohota pullia 20 minuuttia. Kuumenna samalla uuni 225 asteeseen.
  5. Halkaise vihreät kuulat veitsellä. Voitele kohonneet pullat munalla. Paina kuulan puolikkaat pyöreä puoli ylöspäin syvälle kierteisiin.
  6. Paista pullia noin 10 minuuttia. Siivilöi pinnalle tomusokeria.

Vinkki! Jos käytät Fazerin Finlandia-marmeladikuulia, saat monen värisiä ässäpullia.

Tilaa Glorian ruoka & viini
makea joululeivonta
joulu
Sokerileipuri
makea leivonta
Kemut
vihreä kuula

Suosituimmat

Taatelikakku

Saaristolaisleipä

Shelterin mallasleipä

Graavisiika Henri Alénin tapaan

Graavilohi suolaliemessä eli jääkellarin lohi

Reseptit

  • Uusimmat reseptit
  • 30 minuuttia
  • Aamiainen & brunssi
  • Finnhits
  • Gluteeniton deli
  • Grillaus
  • Jauhelihakierre
  • Juomat ja smoothiet
  • Jälkiruuat
  • Kemut
  • Kevyet & salaatit
  • Kot kot
  • Lasten suosikit
  • Leivät & piirakat
  • Nuuka kokki
  • Pastatehdas
  • Pihvi & BBQ
  • Päivän katiska
  • Sokerileipuri
  • Sporttiruoka
  • Säilöntä
  • Vegebaari
  • Viikonloppubistro
  • Vegaanisia herkkuja
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Social links

  • Facebook
  • Instagram
Etusivu

Footer menu

  • Evästeasetukset
  • Asiakaspalvelu
  • Evästekäytännöt
  • Haavoittuvuustietojen vastuullinen ilmoittaminen
  • Käyttöehdot
  • Mediaopas
  • Tietosuoja
  • Tilaa Glorian ruoka & viini
  • Toimituksen yhteystiedot
Digital magazine image
Digital magazine logo
Lue Glorian ruoka & viini laitteella kuin laitteella missä ikinä tahdotkin.
Lue digilehtenä
Glorian ruoka & viini
Tilaa

© Sanoma Media Finland Oy

Käyttäytymiseen perustuva mainonta
Vastuullista journalismia

Main menu sidebar

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Sivupalkin ekstravalikko

  • Toimitus
  • Palaute
  • Lue Glorian ruoka & viini digilehdet.fi:ssä
  • Tilaa Glorian ruoka & viini