Hyppää pääsisältöön
Etusivu
Etusivu
Lue digilehtenä
Tilaa

Päävalikko

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Etusivu
Etusivu
Kirjaudu
Lue digilehtenä
Tilaa
Leivonta
Makea leivonta
19:03 | 28.10.2023

Päärynäpiiras

Lisää omaan keittokirjaan
Kodin Kuvalehti on lisännyt 1478 reseptiä
OHJE Christina Aaltio KUVA Panu Pälviä

Mehevän mantelipohjan päällä on raikasta rahkaa ja mausteisia päärynöitä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
12 palaa
30 min + 20 min
Helppo

Päärynäpiiras

Lisää kokoelmaan

Ainesosat

4
kypsää päärynää
1
l
vaaleaa glögiä
Pohja
2
pötköä (à 150 g)
mantelimassaa
3
munaa
½
dl
perunajauhoa
½
dl
mantelijauhoa
1
tl
leivinjauhetta
½
tl
pomeranssinkuorta jauhettuna
Leivitykseen
1
rkl
öljyä
½
dl
mantelijauhetta
Päälle
2
prk (á 200 g)
vaniljarahkaa
mantelilastuja
jogurttimanteleita
rosmariinia
tomusokeria

Vaiheet

  1. Kuori päärynät ja keitä ne glögin seassa napakan kypsiksi, noin 15 minuuttia. Jäähdytä päärynät liemessään.
  2. Kuumenna uuni 175 asteeseen.
  3. Voitele ja jauhota torttuvuoka mantelijauholla. Voit tehdä kakun myös irtopohjaiseen leivinpaperilla vuorattuun kakkuvuokaan. PILKO mantelimassa monitoimikoneen kulhoon. Lisää joukkoon munat ja kuivat aineet. Surauta taikina tasaiseksi. Levitä taikina vuokaan. Paista kakkupohjaa noin 20 minuuttia.
  4. Paahda mantelilastut kuivalla pannulla kauniin ruskeiksi. Lohko päärynät ja poista kodat.
  5. Notkista vaniljarahka ja levitä se tortun päälle. Levitä päärynälohkot pinnalle. Koristele torttu mantelilastulla ja jogurttimanteleilla. Tomuta rosmariininoksa tomusokerilla koristeeksi.

Vinkki! Siivilöi päärynöiden keitinliemi, kuumenna uudelleen ja nauti glöginä.

Tilaa Glorian ruoka & viini
30 minuuttia
makea leivonta
makea joululeivonta
päärynäpiirakka
Sokerileipuri
Kemut

Suosituimmat

Taatelikakku

Mangosalsa

Saaristolaisleipä

Graavisiika Henri Alénin tapaan

Shelterin mallasleipä

Reseptit

  • Uusimmat reseptit
  • 30 minuuttia
  • Aamiainen & brunssi
  • Finnhits
  • Gluteeniton deli
  • Grillaus
  • Jauhelihakierre
  • Juomat ja smoothiet
  • Jälkiruuat
  • Kemut
  • Kevyet & salaatit
  • Kot kot
  • Lasten suosikit
  • Leivät & piirakat
  • Nuuka kokki
  • Pastatehdas
  • Pihvi & BBQ
  • Päivän katiska
  • Sokerileipuri
  • Sporttiruoka
  • Säilöntä
  • Vegebaari
  • Viikonloppubistro
  • Vegaanisia herkkuja
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Social links

  • Facebook
  • Instagram
Etusivu

Footer menu

  • Evästeasetukset
  • Asiakaspalvelu
  • Evästekäytännöt
  • Haavoittuvuustietojen vastuullinen ilmoittaminen
  • Käyttöehdot
  • Mediaopas
  • Tietosuoja
  • Tilaa Glorian ruoka & viini
  • Toimituksen yhteystiedot
Digital magazine image
Digital magazine logo
Lue Glorian ruoka & viini laitteella kuin laitteella missä ikinä tahdotkin.
Lue digilehtenä
Glorian ruoka & viini
Tilaa

© Sanoma Media Finland Oy

Käyttäytymiseen perustuva mainonta
Vastuullista journalismia

Main menu sidebar

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Sivupalkin ekstravalikko

  • Toimitus
  • Palaute
  • Lue Glorian ruoka & viini digilehdet.fi:ssä
  • Tilaa Glorian ruoka & viini