
Pilvenpehmeä gluteeniton marenkitorttu on parhaimmillaan juuri leivottuna.
Karpalo-marenkirulla
Ainekset
Työvaiheet
-
Erottele valkuaiset puhtaaseen kulhoon. Vatkaa ne pehmeäksi vaahdoksi. Lisää sokeri pienissä erissä koko ajan vatkaten. Jatka vatkaamista, kunnes sokeri on täysin liuennut ja marenki tuntuu sormien välissä sileältä.
-
Siivilöi maissitärkkelys marengin joukkoon. Lisää viinietikka. Jatka vatkaamista vielä minuutti, kunnes vaahto on paksua ja kiiltävää.
-
Levitä marenkivaahto leivinpaperin päälle suorakaiteen muotoiseksi levyksi (noin 32 cm x 24 cm).
-
aista pohjaa ensin uunin keskitasolla 200 asteessa 5 minuuttia. Laske uunin lämpö 150 asteeseen ja jatka paistamista 15–20 minuuttia, kunnes marenki on kohonnut ja kypsä.
-
Kumoa marenkipohja leivinpaperin päälle. Irrota paistopaperi ja peitä levy puhtaalla leivinpaperilla sekä keittiöpyyhkeellä. Anna jäähtyä.
-
Laita karpalot ja sokeri kattilaan. Keitä muutama minuutti. Laske tiskialtaan pohjalle kylmää vettä ja laske hillokattila jäähtymään.
-
Vatkaa kerma napakaksi vaahdoksi. Lisää maitorahka ja karpalohilloke. Sekoita varovasti.
-
Levitä täyte marenkipohjan päälle. Kääri pohja leivinpaperin avulla rullaksi ja nosta jääkaappiin vetäytymään puoleksi tunniksi.
-
Siivilöi pinnalle tomusokeria. Koristele karpaloilla ja rosmariinilla.
VINKKI! Yli jääneet keltuaiset voit käyttää vaniljakastikkeeseen tai pannukakkutaikinaan.