Hyppää pääsisältöön
Etusivu
Etusivu
Lue digilehtenä
Tilaa

Päävalikko

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Etusivu
Etusivu
Kirjaudu
Lue digilehtenä
Tilaa
Leivonta
Juhli ja nauti
Makea leivonta
17:37 | 4.12.2023

Raikas verigreippipiiras

Lisää omaan keittokirjaan
ET-lehti on lisännyt 422 reseptiä
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Ninna Lindström

Key lime -piirakasta inspiroitunut pirteä kakku maistuu verigreipiltä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
8 palaa
1 t 15 min + yön yli
Helppo

Raikas verigreippipiiras

Lisää kokoelmaan

Ainesosat

125
g
leivontamargariinia
17 (250 g)
digestivekeksiä
TÄYTE
1
verigreippi
½
sitruuna
4
munankeltuaista
1
tlk (397 g)
kondensoitua maitoa
1
dl
turkkilaista jogurttia (10 % rasvaa)
KANELISIIRAPPI
1
verigreippi
1
dl
vaahterasiirappia
2
kanelitankoa
2
tähtianista
LISÄKSI
2
verigreippiä
2
appelsiinia

Vaiheet

  1. Pingota irtopohjavuoan (Ø 22 cm) pohjalle leivinpaperi ja voitele vuoan reunat.

  2. Sulata margariini. Jauha keksit monitoimikoneessa tai sauvasekoittimella. Sekoita rasva ja keksimuru keskenään.

  3. Painele seos tasaisesti vuoan pohjalle sekä reunoille yli vuoan puolen välin. Paista pohjaa 175-asteisessa uunissa 9 minuuttia. Anna jäähtyä.

  4. Raasta verigreipin kuori ja purista mehu. Purista mehu myös sitruunasta. Mehua tulisi olla yhteensä 1¼ dl.

  5. Erottele keltuaiset kulhoon. Lisää loput täytteen ainekset ja vatkaa sähkövatkaimella 2 minuuttia, kunnes täyte on täysin sekoittunut. Kaada seos esipaistetun pohjan päälle.

  6. Paista piirakkaa uunin alatasolla 12–15 minuuttia. Täyte saa jäädä keskeltä hieman höllyväksi.

  7. Anna piirakan jäähtyä huoneenlämmössä. Nosta se sitten jääkaappiin hyytymään 6 tunniksi tai yön yli.

  8. Valmista kanelikastike. Purista verigreipistä mehu kattilaan. Lisää vaahterasiirappi, kanelitanko ja tähtianis. Keitä 7–8 minuuttia, kunnes seos on siirappimaista. Jäähdytä.

  9. Leikkaa verigreipit ja appelsiinit kuorettomiksi lohkoiksi. Kääntele sitrusohkot kanelisiirapissa ja tarjoa piirakan kanssa.

VINKKI! Käytä yli jääneet valkuaiset marenkeihin tai munakkaaseen.

Tilaa Glorian ruoka & viini
makea leivonta
Sokerileipuri
Kemut
leivonta
verigreippi
juhli ja nauti
joulu

Suosituimmat

Taatelikakku

Shelterin mallasleipä

Saaristolaisleipä

Graavisiika Henri Alénin tapaan

Graavilohi suolaliemessä eli jääkellarin lohi

Reseptit

  • Uusimmat reseptit
  • 30 minuuttia
  • Aamiainen & brunssi
  • Finnhits
  • Gluteeniton deli
  • Grillaus
  • Jauhelihakierre
  • Juomat ja smoothiet
  • Jälkiruuat
  • Kemut
  • Kevyet & salaatit
  • Kot kot
  • Lasten suosikit
  • Leivät & piirakat
  • Nuuka kokki
  • Pastatehdas
  • Pihvi & BBQ
  • Päivän katiska
  • Sokerileipuri
  • Sporttiruoka
  • Säilöntä
  • Vegebaari
  • Viikonloppubistro
  • Vegaanisia herkkuja
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Social links

  • Facebook
  • Instagram
Etusivu

Footer menu

  • Evästeasetukset
  • Asiakaspalvelu
  • Evästekäytännöt
  • Haavoittuvuustietojen vastuullinen ilmoittaminen
  • Käyttöehdot
  • Mediaopas
  • Tietosuoja
  • Tilaa Glorian ruoka & viini
  • Toimituksen yhteystiedot
Digital magazine image
Digital magazine logo
Lue Glorian ruoka & viini laitteella kuin laitteella missä ikinä tahdotkin.
Lue digilehtenä
Glorian ruoka & viini
Tilaa

© Sanoma Media Finland Oy

Käyttäytymiseen perustuva mainonta
Vastuullista journalismia

Main menu sidebar

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Sivupalkin ekstravalikko

  • Toimitus
  • Palaute
  • Lue Glorian ruoka & viini digilehdet.fi:ssä
  • Tilaa Glorian ruoka & viini