
Bostonista kotoisin oleva makea leipä kohotetaan soodalla, paistetaan purkissa ja valellaan kahvilla.
Palsternakkaleipä purkissa
Ainekset
Työvaiheet
-
Kuumenna uuni 200 asteeseen. Voitele suorareunainen, noin litran kokoinen kahvipurkki voilla. Raasta palsternakka.
-
Sekoita kulhossa kaikki kuivat aineet. Lisää joukkoon palsternakkaraaste, öljy, siirappi ja piimä. Hämmennä vain sen verran, että ainekset menevät sekaisin.
-
Täytä noin kaksi kolmasosaa kahvipurkista taikinalla. Peitä purkin suu tiivisti foliolla. Nosta purkki korkeareunaiseen kulhoon. Lisää kulhoon vettä niin, että sitä on yli purkin puolivälin. Nosta kulho kuumaan uuniin.
-
Höyrytä leipää noin kaksi tuntia. Kokeile kypsyyttä paistotikulla. Kumoa leipä ritilälle 10 minuuttia uunista ottamisen jälkeen.
-
Sekoita kahvisiirapin ainekset keskenään. Valele lämmin leipä kahviliemellä. Anna pinnan kuivahtaa ja leivän jäähtyä. Tarjoa voin kera.