Hyppää pääsisältöön
Etusivu
Etusivu
Lue digilehtenä
Tilaa

Päävalikko

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Etusivu
Etusivu
Kirjaudu
Lue digilehtenä
Tilaa
Leivonta
Makea leivonta
8:00 | 7.12.2024

Galette des rois eli kuninkaiden kakku karpaloilla

Lisää omaan keittokirjaan
Kodin Kuvalehti on lisännyt 1478 reseptiä
OHJE Prisca Leclerc KUVA Ninna Lindström

Jos pidät mantelista, tykkäät tästä helposta ranskalaisesta jouluklassikosta. Suomi-versiossa makeutta taittavat kirpeät karpalot.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
8–10
1 t + 1 t
Helppo

Galette des rois eli kuninkaiden kakku karpaloilla

Lisää kokoelmaan

Ainesosat

1
pkt eli 2
isoa lehtitaikinalevyä (esim. Sunnuntai)
Täyte
1
vaniljatanko
75
g
voita
1½
dl
sokeria
4
dl (150 g)
mantelijauhoa
2
munaa
150
g
mantelimassaa
1½
dl
karpaloita
1
manteli
Voiteluun
1
muna
1
rkl
vettä

Vaiheet

  1. Ota lehtitaikina ja karpalot sulamaan yöksi jääkaappiin tai tunniksi huoneenlämpöön.
  2. Valmista täyte. Halkaise vaniljatanko ja raavi siemenet veitsellä talteen.
  3. Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää mantelijauhot ja vaniljansiemenet. Lisää munat yksitellen ja vatkaa tasaiseksi.
  4. Leikkaa mantelimassa ohuiksi viipaleiksi.
  5. Vuoraa irtopohjavuoan (ø 22 cm) pohja leivinpaperilla.
  6. Leikkaa taikinasta pyöreä pohja-pala, joka on 2 cm leveämpi kuin vuoka, jotta se ylettyy myös reunoille. Leikkaa myös kansipala, joka on vain hieman suurempi kuin vuoka.
  7. Aseta pohja vuokaan ja kostuta reunat vedellä. Kostuta myös kannen reunat.
  8. Levitä pohjalle mantelimassaviipaleet. Kaada päälle täyte ja ripottele karpalot. Upota kokonainen manteli lähelle kakun reunaa.
  9. Nosta taikinakansi täytteen päälle. Painele kevyesti, jotta alle ei jää ilmaa. Taita kannen reunat pohjan reunojen päälle. Painele taikinakerrokset sormin ja haarukalla tiiviisti yhteen.
  10. Sekoita muna ja vesitilkka kupissa. Voitele kansi ja näkyvät reunat. Nosta kakku jääkaappiin 30 minuutiksi.
  11. Voitele kakku toisen kerran. Leikkaa terävällä veitsellä kuvioita taikinan pintaan. Voit käyttää koristelussa myös yli jääneitä taikinapaloja.
  12. Nosta kakku 180-asteiseen uuniin 45 minuutiksi. Irrota vuoan reunat varovasti veitsellä auttaen. Nosta kakku uuniin vielä 15 minuutiksi.
  13. Tarjoa kuninkaiden kakku jäähtyneenä.
Tilaa Glorian ruoka & viini
Kemut
juhli ja nauti
makea leivonta
leivonta
joulu

Suosituimmat

Taatelikakku

Shelterin mallasleipä

Saaristolaisleipä

Graavisiika Henri Alénin tapaan

Graavilohi suolaliemessä eli jääkellarin lohi

Reseptit

  • Uusimmat reseptit
  • 30 minuuttia
  • Aamiainen & brunssi
  • Finnhits
  • Gluteeniton deli
  • Grillaus
  • Jauhelihakierre
  • Juomat ja smoothiet
  • Jälkiruuat
  • Kemut
  • Kevyet & salaatit
  • Kot kot
  • Lasten suosikit
  • Leivät & piirakat
  • Nuuka kokki
  • Pastatehdas
  • Pihvi & BBQ
  • Päivän katiska
  • Sokerileipuri
  • Sporttiruoka
  • Säilöntä
  • Vegebaari
  • Viikonloppubistro
  • Vegaanisia herkkuja
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Social links

  • Facebook
  • Instagram
Etusivu

Footer menu

  • Evästeasetukset
  • Asiakaspalvelu
  • Evästekäytännöt
  • Haavoittuvuustietojen vastuullinen ilmoittaminen
  • Käyttöehdot
  • Mediaopas
  • Tietosuoja
  • Tilaa Glorian ruoka & viini
  • Toimituksen yhteystiedot
Digital magazine image
Digital magazine logo
Lue Glorian ruoka & viini laitteella kuin laitteella missä ikinä tahdotkin.
Lue digilehtenä
Glorian ruoka & viini
Tilaa

© Sanoma Media Finland Oy

Käyttäytymiseen perustuva mainonta
Vastuullista journalismia

Main menu sidebar

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Sivupalkin ekstravalikko

  • Toimitus
  • Palaute
  • Lue Glorian ruoka & viini digilehdet.fi:ssä
  • Tilaa Glorian ruoka & viini