Mokkapala maistuu niin hiihtokisojen kotikatsomossa kuin pallokentän laidalla. Puolukat tuovat klassikkoon talvista kirpeyttä.
Puolukkamokkapalat
Ainekset
Työvaiheet
- Valmista ensin mantelikrokantti. Paahda mantelilastuihin kuivalla pannulla hieman väriä. Kaada lautaselle odottamaan.
- Sulata sokeri paistinpannulla reilulla keskilämmöllä heiluttelemalla pannua välillä. Älä sekoita sokeria. Kun sokeri on sulaa ja kuparinruskeaa, sammuta liesi ja sekoita joukkoon mantelit.
- Levitä kuuma massa leivinpaperille kahtena pitkänä nauhana. Ohenna reunat nuolijalla, niin saat krokanttiin ohuen pitsireunan. Anna kovettua.
- Kuumenna uuni 200 asteeseen.
- Vatkaa munat ja sokeri vaaleaksi, kuohkeaksi vaahdoksi
- Sulata voi mikrossa tai kattilassa. Sekoita vehnäjauho, kaakaojauhe ja leivinjauhe keskenään.
- Lisää vaahtoon vuorotellen jauhot, hieman jäähtynyt voisula sekä maito. Kääntele joukkoon puolukat.
- Kaada taikina leivinpaperille, syvälle uunipellille. Paista 15–18 minuuttia.
- Valmista vahva kahvi kuorrutetta varten. Sulata voi. Yhdistä tomusokeri ja kaakaojauhe. Sekoita vispilällä kuorrutuksen ainekset.
- Kaada kuorrute haalealle pohjalle. Tasoita nuolijalla. Ripottele päälle marjajauhetta ja kuivattuja vadelmia. Leikkaa levy ruuduiksi. Koristele krokantilla.