Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
6
20 min + 1 vrk
Helppo
Marinoitu kylmäsavutofu
Ainesosat
1
pkt (300 g)
kylmäsavutofua
1
punasipuli
1
porkkana
½
appelsiinin kuori
3
laakerinlehteä
1
appelsiinin mehu
¾
dl
väkiviinaetikkaa
1½
dl
fariinisokeria
3
dl
vettä
1
tähtianis
8
neilikkaa
1
tl
suolaa
Vaiheet
- Laita tofupalan päälle painoksi leikkuulauta kasvisten ja liemen valmistelun ajaksi. Näin tofusta valuu ylimääräinen neste.
- Kuori, halkaise ja viipaloi sipuli ohuiksi puolirenkaiksi. Kuori ja viipaloi porkkana. Pese ja viillä appelsiinista terävällä kuorimaveitsellä ohuita kuoripaloja.
- Tee liemi. Purista appelsiinista mehu. Mittaa kaikki liemen ainekset kattilaan ja kuumenna. Sekoita, kunnes sokeri liukenee.
- Kuutioi tofu. Laita tofu, kasvikset ja laakerinlehdet lasipurkkiin kerroksittain. Kaada päälle kuuma liemi. Anna maustua viileässä päivän tai pari.
Vinkki! Tarjoa tofu kalapöydän kasvisvaihtoehtona.