Joulunajan makeiset sopivat myös leivontaan.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
16 palaa
40 min
Helppo
Valkosuklaaruudut
Ainesosat
2
limetin kuori ja mehu
8
vihreää kuulaa
200
g
valkosuklaata
100
g
voita
2
dl
vehnäjauhoja
¾
dl
sokeria
2
rkl
vaniljasokeria
½
tl
kardemummaa
½
tl
leivinjauhetta
½
tl
suolaa
2
kananmunaa
Vaiheet
-
Kuumenna uuni 180 asteeseen. Voitele tai vuoraa leivinpaperilla noin 30x25 sentin piirasvuoka.
-
Raasta limettien vihreä kuoriosa ja purista mehut. Halkaise vihreät kuulat.
-
Laita voi ja suklaa kattilaan ja sulata ne miedolla lämmöllä. Anna jäähtyä hetki ja sekoita joukkoon limetin mehu ja kuoriraaste.
-
Yhdistä kulhossa jauhot, sokerit, mausteet ja leivinjauhe. Sekoita joukkoon voi-suklaaseos ja lisää lopuksi munat yksitellen.
-
Kumoa taikina vuokaan ja kypsennä uunissa 10 minuuttia. Ota vuoka uunista ja laita vihreät kuulat hieman kypsyneen taikinan pinnalle. Peitä vuoka foliolla ja kypsennä vielä 15–20 minuuttia.