Nosta tarjolle höyryävä liemi ja lisukkeet. Samasta liemestä syntyy lohi- tai kasviskeitto, kun lusikoit lautaselle sopivia sattumia.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
1½ l
50 min
Helppo
Kirkas lohikeitto
Ainesosat
2
l
vettä
4
tähtianista
2
kanelitankoa
3
sipulin kuoret
3
porkkanaa
1
pieni purjo
2
tl
valkoviinietikkaa
2
tl
suolaa
1
tl
fariinisokeria
Lisäksi
keitettyjä riisinuudeleita
graavi- tai kylmäsavulohta
mätiä tai merileväkaviaaria
pilkottua purjoa
Vaiheet
- Laita vesi, tähtianikset ja kanelitangot kattilaan.
- Irrota sipuleista uloimmat kuoret. Tarkista, ettei niissä ole multaa. Pese ja kuori porkkanat. Halkaise ja huuhtele purjo. Leikkaa purjon päästä tummanvihreät lehdet. Leikkaa ne muutamaan palaan.
- Lisää sipulin- ja porkkanan kuoret sekä purjopalat kattilaan. Hauduta lientä kannen alla 40 minuuttia.
- Siivilöi liemi. Lisää valkoviinietikka, suola ja sokeri.
- Laita kulhoihin tarjolle lisukkeet, joista jokainen voi koota mieleisensä keiton höyryävään liemeen.
Vinkki! Myös ohueksi leikatut porkkanalastut sopivat keiton joukkoon.