Liemelle antavat makua sipulit ja kurkuma, joista saa kaiken aromin irti pyöräyttämällä ne aluksi tilkassa öljyä.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
4
20 min + kypsennys 20 min
Helppo
Kahden kalan keitto
Ainesosat
2
isoa porkkanaa
1
keskikokoinen palsternakka
4
isoa perunaa
1
valkosipulinkynsi
1
salottisipuli
1
tl
kurkumaa
1
tl
öljyä
1,2
l
kalalientä (fondista)
1
laakerinlehti
200
g
kirjolohifileetä
200
g
ahvenfileetä tai muuta vaaleaa kalaa
2
dl
kaurakermaa
¼
tl
mustapippuria myllystä
½
tl
suolaa
tuoretta kirveliä
Vaiheet
-
Kuori ja leikkaa juurekset ja perunat sopiviksi suupaloiksi. Hienonna sipuli ja valkosipuli.
-
Kuullota sipuleita ja kurkumaa kattilassa öljyssä muutama minuutti. Lisää juurekset, kalaliemi ja laakerinlehti. Keitä hiljalleen poreillen noin 10 minuuttia. Lisää perunat ja jatka keittämistä toiset 10 min, tai kunnes perunat ovat juuri ja juuri kypsiä.
-
Leikkaa kala kuutioiksi. Lisää kalakuutiot ja kaurakerma keittoon ja kuumenna vielä kiehuvaksi. Mausta keitto pippurilla, suolalla ja tuoreella kirvelillä.