ET-lehti on lisännyt 332 reseptiä.
Linkitetty 4 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Ninna Lindström ja Piia Arnould

Hämärtyvien iltojen juustotarjotin on kolmen juuston ja kirpeänmakean puolukkaomenahillon kimppa. Valitse tarjolle pehmeä vuohenjuusto, voimakas homejuusto ja kypsä cheddar. Lisää vielä leikkelelajitelma, tuoreita marjoja, luumuja, omenoita sekä rypäleitä. Vegaaneillekin löytyy vaihtoehtoja juustopöytään. Kokeile vaikkapa Juustotyttöjen vegaanista valkohomejuustoa tai cashewpähkinöistä valmistettua, aidolla sinihomeella ja hapatteella valmistettua Ilo Cashew Blue -vegaanijuustoa. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4–6
Valmistusaika
20 min
Vaikeustaso
Helppo

Juustolaudat

Ainekset

LÄMMIN CAMEMBERT
1
(125 g)
camembert-juusto (esim. Pirkka Parhaat)
2
valkosipulinkynttä
1
rs (125 g)
punaherukoita
1
rs (125 g)
boysenmarjoja
2
dl
kuorettomia pistaasipähkinöitä
4
rkl
hunajaa

Työvaiheet

  1. Lämmitä uuni 200 asteeseen. Ota juusto paketistaan ja laita se leivinpaperin päälle pieneen uunivuokaan. Leikkaa juuston pintaan veitsellä muutama viilto.

  2. Kuori ja viipaloi valkosipulinkynnet. Paina kynsiviipaleita juuston viiltoihin. Laita puolet marjoista juuston pinnalle ja lisää pähkinät. Valuta päälle hunajaa.

  3. Kuumenna uunissa 10–15 minuuttia. Tarjoa heti lämpimänä loppujen marjojen kanssa.

PUOLUKKA-OMENAHILLO

Ainekset

4–6
(500 g)
omenoita
2
dl
puolukoita
2
dl
tuorepuristettua omenamehua
2
dl
hillo-marmeladisokeria
dl
vettä)
½
dl
omenaviinietikkaa
1
rkl
tuoretta rosmariinia
¼
tl
suolaa

Työvaiheet

  1. Poista siemenkodat ja leikkaa omenat pieniksi kuutioiksi.

  2. Laita omenat ja puolukat kattilaan, lisää mehu. Kuumenna keskilämmöllä noin 10 minuuttia niin, että omenat pehmenevät. Sekoita joukkoon hillo-marmeladisokeri. Anna kiehua hiljalleen 5 minuuttia. Lisää hilloon etikka, hienonnettu rosmariini ja ripaus suolaa. Kiehauta.

  3. Lusikoi hillo puhtaaseen lasipurkkiin, sulje kansi ja anna jäähtyä huoneenlämmössä. Säilytä kylmässä.

YRTTINEN JUGURTTI-TUOREJUUSTO

Ainekset

1
valkosipulinkynsi
½
dl
tuoretta minttua
½
dl
tuoretta persiljaa
2
rkl
sitruunan kuorta raastettuna
1
tlk (400 g)
paksua turkkilaista jugurttia
1
prk (100 g)
maustamatonta tuorejuustoa
1
tl
suolaa
¼
tl
mustapippuria
KORISTELUUN
syötäviä kukkia, herneenversoja, vesikrassia tai yrttejä

Työvaiheet

  1. Kuori ja hienonna valkosipuli. Hienonna yrtit ja raasta sitruunan keltainen kuoriosa.

  2. Laita jugurtti ja juusto kulhoon. Lisää valkosipuli, yrtit, sitruunankuori, suola ja pippuri.

  3. Laita kaksinkertainen harsokangas ison siivilän päälle. Lusikoi jugurttiseos kankaalle ja kääri harson reunat jugurtin päälle siivilään. Laita siivilän alle kulho ja harsopaketin päälle lautanen ja vaikkapa säilyketölkki painoksi. Anna juuston valua jääkaapissa 1–2 vuorokautta.

  4. Avaa harso ja muotoile juusto pötköksi tai palloksi. Painele juuston pinnalle kukkia ja versoja koristeeksi ennen tarjoilua.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Kodin Kuvalehti on lisännyt 1181 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
Christina Aaltio Kuva Tuomas Kolehmainen
Klassisimmat bagelien täytteet ovat avokado ja kylmäsavulohi. Kokeile myös soseuttaa avokadon joukkoon piparjuurituorejuustoa.
Klassisimmat bagelien täytteet ovat avokado ja kylmäsavulohi. Kokeile myös soseuttaa avokadon joukkoon piparjuurituorejuustoa.
Parempaa välipalaa ei olekaan kuin rapeapintainen, siemenillä päällystetty bageli. Voit valita mieleiset täytteet suolaisen tai makean nälkään.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
12 kpl
Valmistusaika
40 min + 1 tunti
Vaikeustaso
Kohtalainen

Bagelit

Ainekset

5
dl
vettä
50
g
margariinia
n. 1
l
vehnä- tai sämpyläjauhoja
1
ps
kuivahiivaa
1
rkl
sokeria
tl
suolaa
Keitinvesi
3
l
vettä
2
rkl
siirappia
Pinnalle
1
muna
unikon- tai seesaminsiemeniä

Työvaiheet

  1. Lämmitä vesi 42 asteiseksi. Sulata rasva. Lisää jauhojen joukkoon kuivahiiva.
  2. Alusta nesteeseen puolet jauhoista, sokeri ja suola. Vaivaa 5 minuuttia. Lisää loput jauhot ja rasva. Alusta taikina kimmoisaksi. Nostata taikinaa liinan alla puoli tuntia.
  3. Pyöräytä kohonnut taikina jauhotetulla pöydällä tangoksi. Jaa pötkö 12 palaan. Pyöritä palat pulliksi ja kohota liinan alla vielä puoli tuntia. Kuumenna uuni 225 asteeseen.
  4. Kiehauta vesi kattilassa. Lisää joukkoon siirappi. Pyöräytä pullien keskelle reikä peukalolla ja venytä rinkeleiksi. Kypsennä muutama kerrallaan kiehuvassa vedessä pari minuuttia.
  5. Nosta rinkelit reikäkauhalla leivinpaperin päälle uunipellille. Voitele bagelit munalla ja ripottele pintaan siemeniä. Paista bageleitä uunissa 15 minuuttia.
  6. Täytä jäähtyneet bagelit avokadolla ja kylmäsavulohella, tuorejuustolla ja marjoilla tai vaikkapa hummuksella ja kasviksilla.
Kodin Kuvalehti on lisännyt 1181 reseptiä.
Linkitetty 2 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Ninna Lindström

Tuplanautinto! Cookien paras kyytipoika on lasillinen kylmää maitoa. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
18 keksiä
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Tupla-cookiet

Ainekset

125
g
pehmeää voita
½
dl
sokeria
1
dl
fariinisokeria
2
munaa
3
dl
vehnäjauhoja
½
tl
leivinjauhetta
3
(yht. 150 g)
Tupla Maxi -patukkaa
50
g
kuorellisia manteleita
Lisäksi
50
g
maitosuklaata
1
dl
kuorellisia manteleita

Työvaiheet

  1. Vatkaa voi, sokeri ja fariinisokeri vaahdoksi. Lisää munat yksitellen koko ajan vatkaten.
  2. Sekoita jauhoihin leivinjauhe.
  3. Leikkaa suklaapatukat pieniksi kuutioiksi. Rouhi mantelit. Sekoita ainekset tasaiseksi taikinaksi.
  4. Pyöritä taikinasta puhtain käsin reilun ruokalusikallisen kokoisia palloja. Laita pallot kahdelle pellille. Paina pallot kevyesti keskeltä matalammaksi. Jätä kekseille tilaa levitä.
  5. Paista  175 asteessa noin 12 minuuttia. Pyyhkäise koristeeksi sulatettua maitosuklaata ja paina päälle manteli.
ET-lehti on lisännyt 332 reseptiä.
Linkitetty 5 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Ninna Lindström

Herkkutattivaahto on ravintolatason herkku, mutta hyvin helppo valmistaa. Uunissa pehmeäksi paahdettu kurpitsa on sen kanssa maukasta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
45 min
Vaikeustaso
Helppo

Paahdettu kurpitsa ja tattivaahto

Ainekset

1
(n. 1 kg)
myskikurpitsa
1
rosmariininoksa
2
dl
saksanpähkinöitä
2
rkl
öljyä
1
tl
suolaa
1
tl
korianterinsiemeniä
¾
tl
mustapippuria myllystä
TATTIVAAHTO
2
(n. 300 g)
keskikokoista herkkutattia
1
rkl
oliiviöljyä
1
dl + 2 rkl
maitoa
200
g
pehmeää vuohenjuustoa (esim. Président Petits Chèvres Doux)
½–1
tl
suolaa
¼
tl
mustapippuria

Työvaiheet

  1. Puhdista ja pilko sienet. Laita sienet kuivalle pannulle ja paista, kunnes neste haihtuu. Lisää öljy ja paista vielä 2–3 minuuttia.

  2. Mittaa 1 dl maitoa kattilaan. Lisää sienet. Keitä 5 minuuttia ja soseuta sauvasekoittimella. Jäähdytä jääkaappikylmäksi.

  3. Vaahdota tuorejuusto ja 2 rkl maitoa pehmeäksi seokseksi. Lisää tattisose, suola ja pippuri. Sekoita hyvin. Jos seos tuntuu paksulta tai jos säilytät sitä pitkään jääkaapissa, notkista se maitotilkalla.

  4. Halkaise kurpitsa, kaavi siemenet pois lusikalla. Leikkaa kurpitsa pitkittäin lohkoiksi. Hienonna rosmariinin lehdet. Laita lohkot, yrtit ja pähkinät uunivuokaan. Hiero joukkoon öljy ja mausteet.

  5. Paahda kurpitsaa 225-asteisessa uunissa 30 minuuttia, kunnes kurpitsa pehmenee ja reunat saavat hieman väriä. Paahtoaika riippuu palojen koosta.

  6. Pursota tattivaahtoa tarjolle paahdettujen kurpitsojen ja pähkinöiden kanssa.

Hyvä terveys on lisännyt 319 reseptiä.
Linkitetty 40 keittokirjaan.
OHJE Suvi Rüster KUVA Tuomas Kolehmainen
Japanilainen teriyakikastike ja helppo paistaminen on varma ja nopea tapa saada tofusta rapeaa ja ihan tajuttoman hyvää.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
60 min
Vaikeustaso
Helppo

Rapea teriyakitofu

Ainekset

300
g
kiinteää maustamatonta tofua
rkl
teriyaki-kastiketta
1
rkl
seesaminsiemeniä
½
dl
pankojauhoja
1
rkl
rypsiöljyä
tl
seesaminsiemenöljyä
LISÄKSI
2
rkl
raastettua piparjuurta

Työvaiheet

  1. Leikkaa tofu sentin paksuisiksi viipaleiksi, levitä viipaleet leikkuulaudalle, aseta päälle talouspaperia ja painoksi toinen leikkuulauta. Pidä painon alla 30 minuuttia.

  2. Leikkaa tofuviipaleet sentin paksuisiksi tangoiksi ja pyörittele teriyakikastikkeessa. Anna maustua 10 minuuttia. Pyörittele tofut pankojauhoissa ja seesaminsiemenissä.

  3. Kuumenna pannulla öljyt, ja paista tofutankoja keskilämmöllä välillä käännellen, kunnes tofut ovat kauniin ruskeita. Kuori ja raasta päälle piparjuurta.

Vinkki! Voit korvata tofun tempellä. Tempessä on kiinteämpi rakenne, ja sen voi valmistaa ilman painon alla pitämistäkin.