Hyppää pääsisältöön
Etusivu
Etusivu
Lue digilehtenä
Tilaa

Päävalikko

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Etusivu
Etusivu
Kirjaudu
Lue digilehtenä
Tilaa
Juhli ja nauti
8:00 | 15.3.2024

Juustolaudat

Lisää omaan keittokirjaan
ET-lehti on lisännyt 422 reseptiä
OHJE Anu Brask KUVA Ninna Lindström ja Piia Arnould

Hämärtyvien iltojen juustotarjotin on kolmen juuston ja kirpeänmakean puolukkaomenahillon kimppa. Valitse tarjolle pehmeä vuohenjuusto, voimakas homejuusto ja kypsä cheddar. Lisää vielä leikkelelajitelma, tuoreita marjoja, luumuja, omenoita sekä rypäleitä. Vegaaneillekin löytyy vaihtoehtoja juustopöytään. Kokeile vaikkapa Juustotyttöjen vegaanista valkohomejuustoa tai cashewpähkinöistä valmistettua, aidolla sinihomeella ja hapatteella valmistettua Ilo Cashew Blue -vegaanijuustoa. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
4–6
20 min
Helppo

Juustolaudat

Lisää kokoelmaan

Ainesosat

LÄMMIN CAMEMBERT
1
(125 g)
camembert-juusto (esim. Pirkka Parhaat)
2
valkosipulinkynttä
1
rs (125 g)
punaherukoita
1
rs (125 g)
boysenmarjoja
2
dl
kuorettomia pistaasipähkinöitä
4
rkl
hunajaa

Vaiheet

  1. Lämmitä uuni 200 asteeseen. Ota juusto paketistaan ja laita se leivinpaperin päälle pieneen uunivuokaan. Leikkaa juuston pintaan veitsellä muutama viilto.

  2. Kuori ja viipaloi valkosipulinkynnet. Paina kynsiviipaleita juuston viiltoihin. Laita puolet marjoista juuston pinnalle ja lisää pähkinät. Valuta päälle hunajaa.

  3. Kuumenna uunissa 10–15 minuuttia. Tarjoa heti lämpimänä loppujen marjojen kanssa.

PUOLUKKA-OMENAHILLO

Ainesosat

4–6
(500 g)
omenoita
2
dl
puolukoita
2
dl
tuorepuristettua omenamehua
2
dl
hillo-marmeladisokeria
(½
dl
vettä)
½
dl
omenaviinietikkaa
1
rkl
tuoretta rosmariinia
¼
tl
suolaa

Vaiheet

  1. Poista siemenkodat ja leikkaa omenat pieniksi kuutioiksi.

  2. Laita omenat ja puolukat kattilaan, lisää mehu. Kuumenna keskilämmöllä noin 10 minuuttia niin, että omenat pehmenevät. Sekoita joukkoon hillo-marmeladisokeri. Anna kiehua hiljalleen 5 minuuttia. Lisää hilloon etikka, hienonnettu rosmariini ja ripaus suolaa. Kiehauta.

  3. Lusikoi hillo puhtaaseen lasipurkkiin, sulje kansi ja anna jäähtyä huoneenlämmössä. Säilytä kylmässä.

YRTTINEN JUGURTTI-TUOREJUUSTO

Ainesosat

1
valkosipulinkynsi
½
dl
tuoretta minttua
½
dl
tuoretta persiljaa
2
rkl
sitruunan kuorta raastettuna
1
tlk (400 g)
paksua turkkilaista jugurttia
1
prk (100 g)
maustamatonta tuorejuustoa
1
tl
suolaa
¼
tl
mustapippuria
syötäviä kukkia, herneenversoja, vesikrassia tai yrttejä

Vaiheet

  1. Kuori ja hienonna valkosipuli. Hienonna yrtit ja raasta sitruunan keltainen kuoriosa.

  2. Laita jugurtti ja juusto kulhoon. Lisää valkosipuli, yrtit, sitruunankuori, suola ja pippuri.

  3. Laita kaksinkertainen harsokangas ison siivilän päälle. Lusikoi jugurttiseos kankaalle ja kääri harson reunat jugurtin päälle siivilään. Laita siivilän alle kulho ja harsopaketin päälle lautanen ja vaikkapa säilyketölkki painoksi. Anna juuston valua jääkaapissa 1–2 vuorokautta.

  4. Avaa harso ja muotoile juusto pötköksi tai palloksi. Painele juuston pinnalle kukkia ja versoja koristeeksi ennen tarjoilua.

Tilaa Glorian ruoka & viini
30 minuuttia
Kemut
juustolautanen
juhli ja nauti

Suosituimmat

Taatelikakku

Saaristolaisleipä

Graavisiika Henri Alénin tapaan

Shelterin mallasleipä

Graavilohi suolaliemessä eli jääkellarin lohi

Reseptit

  • Uusimmat reseptit
  • 30 minuuttia
  • Aamiainen & brunssi
  • Finnhits
  • Gluteeniton deli
  • Grillaus
  • Jauhelihakierre
  • Juomat ja smoothiet
  • Jälkiruuat
  • Kemut
  • Kevyet & salaatit
  • Kot kot
  • Lasten suosikit
  • Leivät & piirakat
  • Nuuka kokki
  • Pastatehdas
  • Pihvi & BBQ
  • Päivän katiska
  • Sokerileipuri
  • Sporttiruoka
  • Säilöntä
  • Vegebaari
  • Viikonloppubistro
  • Vegaanisia herkkuja
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Social links

  • Facebook
  • Instagram
Etusivu

Footer menu

  • Evästeasetukset
  • Asiakaspalvelu
  • Evästekäytännöt
  • Haavoittuvuustietojen vastuullinen ilmoittaminen
  • Käyttöehdot
  • Mediaopas
  • Tietosuoja
  • Tilaa Glorian ruoka & viini
  • Toimituksen yhteystiedot
Digital magazine image
Digital magazine logo
Lue Glorian ruoka & viini laitteella kuin laitteella missä ikinä tahdotkin.
Lue digilehtenä
Glorian ruoka & viini
Tilaa

© Sanoma Media Finland Oy

Käyttäytymiseen perustuva mainonta
Vastuullista journalismia

Main menu sidebar

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Sivupalkin ekstravalikko

  • Toimitus
  • Palaute
  • Lue Glorian ruoka & viini digilehdet.fi:ssä
  • Tilaa Glorian ruoka & viini