Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
30 keksiä
30 min + 1 t
Helppo
PISTAASIKEKSIT
Ainesosat
2
dl (100 g)
kuorittuja suolattomia pistaaseja
2½
dl
kaurajauhoja (gluteeniton)
1
dl
tomusokeria
100
g
maidotonta margariinia
1
rkl
kauramaitoa
¼
tl
suolaa
1
dl
tomusokeria
Vaiheet
-
Jauha pähkinät tehosekoittimessa lähes tahnamaiseksi muruksi. Aikaa kuluu noin 5 minuuttia sekoittimen tehosta riippuen.
-
Lisää pähkinöiden joukkoon jauhot, sokeri ja huoneenlämpöinen rasva. Sekoita tasaiseksi. Lisää vielä tilkka nestettä ja suola. Pyöräytä taikina sekaisin ja nosta vähintään tunniksi jääkaappiin.
-
Kuumenna uuni 180 asteeseen. Laita tomusokeri lautaselle. Pyöritä taikinasta pieniä palloja, laita ne tomusokeriin ja kuorruta. Laita keksipallot leivinpaperin päälle pellille. Paina pallot varovasti hieman litteämmiksi.
-
Paista keksejä uunin keskitasolla noin 10–15 minuuttia. Anna jäähtyä ennen tarjoilua. Jäähtyessään keksit kovettuvat ja mureutuvat.