Marinoitavaksi käy yhtä hyvin valkoiset kuin ruskealakkiset herkkusienet. Jos aikaa on niukalti, leikkaa sienet ohuiksi viipaleiksi jolloin ne maustuvat nopeammin.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
4
10 min + maustuminen 4 t
Helppo
Marinoidut herkkusienet
Ainesosat
200
g
tuoreita herkkusieniä
1
pieni punasipuli
½
ruukku lehtipersiljaa
1
valkosipulinkynsi
½
dl
öljyä
1
rkl
valkoviinietikkaa
1
tl
hunaja
½
tl
suolaa
¼
tl
mustapippuria
Vaiheet
-
Puhdista ja leikkaa herkkusienet neljään osaan. Leikkaa punasipuli ohuiksi viipaleiksi ja hienonna valkosipulinkynsi sekä lehtipersilja.
-
Sekoita keskenään öljy, etikka, hunaja ja mausteet. Yhdistä kaikki aineet ja kääntele niin että maut tasoittuvat. Anna maustua jääkaapissa vähintään 4 tuntia, mieluiten yön yli.