Herkuttele kikhernepihvit rouskuvan salaatin kanssa tai sujauta ne hampurilaisten väliin.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
8–10 pihviä
30 min
Helppo
Kikhernepihvit
Ainesosat
2
prk (á 230 g)
kypsiä kikherneitä
2
rkl
oliiviöljyä
1
sipuli
½
dl
pähkinöitä, esim. kuorittuja maapähkinöitä
½
sitruunan kuori ja mehu
1
tl
juustokuminaa
½
tl
savupaprikajauhetta
1½
rkl
perunajauhoja
1
tl
suolaa
1
tl
sokeria
Paistamiseen
oliiviöljyä
Lisäksi
3
dl
turkkilaista jugurttia
chilikastiketta
Vaiheet
- Valuta ja huuhtele kikherneet.
- Lisää öljy ja soseuta kikherneet sauvasekoittimella tasaiseksi.
- Kuori ja pilko sipuli. Rouhi pähkinät. Pese sitruuna. Raasta kuori ja purista mehu.
- Kuullota sipulit öljyssä. Lisää joukkoon juustokumina ja savupaprika.
- Sekoita muut ainekset kikherneiden joukkoon tasaiseksi massaksi. Muotoile massasta käsin pihvejä.
- Kuumenna öljy pannulla. Paista pihvejä molemmin puolin kolmisen minuuttia, kunnes ne ovat kullanruskeita.
- Sekoita jugurtin joukkoon maun mukaan chilikastiketta ja tarjoa pihvien kanssa.
Vinkki! Pihvien ohje on vegaaninen. Perunajauho sitoo pihvimassaa. Jos haluat pihveistä kiinteämpiä, voit lisätä kananmunan.