Kodin Kuvalehti on lisännyt 1180 reseptiä.
Linkitetty 30 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Ninna Lindström

Vaalea, kuohkea pohja ja kermainen toffeekuorrutus muodostavat vaaleita mokkapaloja muistuttavan superherkun.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
24 palaa
Valmistusaika
40 min
Vaikeustaso
Helppo

Omar-pelti

Ainekset

3
munaa
dl
sokeria
150
g
voita
4
dl
vehnäjauhoja
1
rkl
vaniljasokeria
2
tl
leivinjauhetta
dl
maitoa
Kuorrutus
2
dl
kuohukermaa
1
pss (220 g)
pehmeitä kermatoffeita (esim. Omar)
50
g
pehmeää voita
1
dl
tomusokeria
Lisäksi
1
pkt (230 g)
omenamarmeladia (esim. Saarioinen)

Työvaiheet

  1. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi.
  2. Sulata voi. Sekoita jauhoihin vanilja-sokeri ja leivinjauhe. Lisää voisula, jauhoseos ja maito muna-sokerivaahtoon, ja kääntele tasaiseksi taikinaksi.
  3. Levitä taikina leivinpaperilla päällystetylle uunipannulle. Kypsennä 200 asteessa 15 minuuttia. Anna jäähtyä ennen kuorruttamista.
  4. Laita kerma ja makeiset kattilaan. Keitä keskilämmöllä sekoittaen, kunnes makeiset sulavat. Siirrä kattila syrjään liedeltä. Vispaa joukkoon voi nokareina ja tomusokeri. Anna kuorrutuksen jäähtyä huoneenlämpöseksi.
  5. Levitä omenamarmeladi pohjan päälle ohueksi, tasaiseksi kerrokseksi. Levitä kuorrutus marmeladin päälle. Anna kovettua hetki ennen kuin leikkaat ruutuja.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Hyvä terveys on lisännyt 318 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Mikko Hannula

Keitä kvinoa jo edellisenä päivänä jääkaappiin odottamaan, jolloin leivontapäivään jää vain taikinan sekoitus ja paisto. Kohottamisenkin voi ohittaa sillä hiivan sijaan käytetään leivinjauhetta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
10 kpl
Valmistusaika
10 min + kvinoan keittäminen 15 min + kypsennys 15 min
Vaikeustaso
Helppo

Kvinoa-kurpitsansiemensämpylät

Ainekset

¾
dl
kvinoaa
2
dl
kaurajauhoja
dl
gluteenitonta jauhoseosta
2
tl
leivinjauhetta
½
tl
suolaa
2
rkl
kurpitsansiemeniä
2
dl
kylmää vettä

Työvaiheet

  1. Huuhtele kvinoa siivilässä kylmällä vedellä ja keitä sitten kypsäksi suolalla maustetussa vedessä pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta huolellisesti ja anna jäähtyä hetki.

  2. Sekoita kulhossa jauhot, leivinjauhe, suola ja kurpitsansiemenet. Lisää joukkoon vesi ja kvinoa ja sekoita tasaiseksi. Taikina saa jäädä löysäksi.

  3. Nostele gluteenittomalla jauhoseoksella jauhotetuin sormin uunipellille 10 sämpylää. Kypsennä 200 asteessa noin 15 minuuttia. Anna jäähtyä hetki ennen halkaisemista.

Hyvä terveys on lisännyt 318 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Piia Arnould

Tästä ei leivän leipominen enää helpotu. Sekoita aineet, anna kohota vuoassa ja kypsennä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2 leipää (= 20 viipaletta)
Valmistusaika
5 min + kohottaminen 1 t + kypsennys 1 1⁄2
Vaikeustaso
Helppo

Maltainen vuokaleipä

Ainekset

6
dl
appelsiinitäysmehua
50
g
hiivaa
1
dl
siirappia
tl
suolaa
2
dl
kaljamaltaita (esim. Tuoppi)
dl
siemensekoitusta (esim. pellavan-, auringonkukan- ja kurpitsansiememiä)
dl
ruishiutaleita
2
dl
ruisjauhoja
4
dl
vehnäjauhoja
3
dl
täysjyvävehnäjauhoja
VOITELU
1
rkl
vettä
1
rkl
siirappia
LISÄKSI
2
rkl
kasvimargariinia vuokiin

Työvaiheet

  1. Lämmitä appelsiinimehu kädenlämpöiseksi. Murustele hiiva joukkoon ja sekoita kunnes se on liuennut. Lisää kaikki loput leivän aineet nesteeseen ja sekoita tasaiseksi taikinaksi.

  2. Voitele kaksi suorakaiteen muotoista leipävuokaa (vetoisuus n. 1,2–1,5 l) ja jaa taikina vuokiin. Peitä vuoat leivinpaperilla ja anna kohota noin 1 tunti.

  3. Paista leipiä uunin alatasolla 175 asteessa 1 ½ tuntia.

  4. Yhdistä vesi ja siirappi. Voitele leipiä paistamisen loppuvaiheessa noin puolella seoksesta ja tee toinen voitelukerta heti leipien uunista pois ottamisen jälkeen.

  5. Anna leipien jäähtyä hetki ennen kumoamista. Tarjoa punajuuri- tai hernehummuksen kanssa.

Kodin Kuvalehti on lisännyt 1180 reseptiä.
Linkitetty 2 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Ninna Lindström

Tuplanautinto! Cookien paras kyytipoika on lasillinen kylmää maitoa. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
18 keksiä
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Tupla-cookiet

Ainekset

125
g
pehmeää voita
½
dl
sokeria
1
dl
fariinisokeria
2
munaa
3
dl
vehnäjauhoja
½
tl
leivinjauhetta
3
(yht. 150 g)
Tupla Maxi -patukkaa
50
g
kuorellisia manteleita
Lisäksi
50
g
maitosuklaata
1
dl
kuorellisia manteleita

Työvaiheet

  1. Vatkaa voi, sokeri ja fariinisokeri vaahdoksi. Lisää munat yksitellen koko ajan vatkaten.
  2. Sekoita jauhoihin leivinjauhe.
  3. Leikkaa suklaapatukat pieniksi kuutioiksi. Rouhi mantelit. Sekoita ainekset tasaiseksi taikinaksi.
  4. Pyöritä taikinasta puhtain käsin reilun ruokalusikallisen kokoisia palloja. Laita pallot kahdelle pellille. Paina pallot kevyesti keskeltä matalammaksi. Jätä kekseille tilaa levitä.
  5. Paista  175 asteessa noin 12 minuuttia. Pyyhkäise koristeeksi sulatettua maitosuklaata ja paina päälle manteli.
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3405 reseptiä.
Linkitetty 1 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Mikko Hannula

Syksyn suosikkileivonnaisessa tuntuu inkiväärin puraisu. Helppo piirakka on sekoittamalla valmis uuniin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
12 palaa
Valmistusaika
40 min
Vaikeustaso
Helppo

Omena-inkiväärikakku

Ainekset

6–7
(600 g)
kotimaista omenaa
6
hillottua inkivääriä siirapissa
200
g
voita
3
dl
tummaa muscovadosokeria
2
dl
siirappia
5
dl
vehnäjauhoja
tl
leivinjauhetta
1
tl
jauhettua inkivääriä
ripaus suolaa
2
kananmunaa
PINNALLE
2
rkl
hillottujen inkiväärien siirappia

Työvaiheet

  1. Raasta neljä omenaa ja hillotut inkiväärit. Poista lopuista omenoista omenaporalla kota ja leikkaa omenat renkaiksi.

  2. Kuumenna voita, sokeria ja siirappia kattilassa, kunnes voi on sulanut. Siirrä kattila sivuun odottamaan.

  3. Sekoita jauhot, leivinjauhe, kuivattu inkivääri ja suola kulhossa keskenään. Lisää voi-siirappiseos, omena- ja inkivääriraaste sekä munat. Sekoita tasaiseksi.

  4. Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun vuokaan (n. 33 cm x 23 cm). Laita omenaviipaleet taikinan pinnalle ja sivele ne inkiväärien siirapilla.

  5. Paista kakkua 200-asteisessa uunissa keskitasoa alempana noin 30 minuuttia tai kunnes taikina ei tartu tikkuun kokeiltaessa. Tarjoa vaniljajäätelön kanssa.