Vaalea, kuohkea pohja ja kermainen toffeekuorrutus muodostavat vaaleita mokkapaloja muistuttavan superherkun.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
24 palaa
40 min
Helppo
Omar-pelti
Ainesosat
3
munaa
2½
dl
sokeria
150
g
voita
4
dl
vehnäjauhoja
1
rkl
vaniljasokeria
2
tl
leivinjauhetta
1½
dl
maitoa
Kuorrutus
2
dl
kuohukermaa
1
pss (220 g)
pehmeitä kermatoffeita (esim. Omar)
50
g
pehmeää voita
1
dl
tomusokeria
Lisäksi
1
pkt (230 g)
omenamarmeladia (esim. Saarioinen)
Vaiheet
- Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi.
- Sulata voi. Sekoita jauhoihin vanilja-sokeri ja leivinjauhe. Lisää voisula, jauhoseos ja maito muna-sokerivaahtoon, ja kääntele tasaiseksi taikinaksi.
- Levitä taikina leivinpaperilla päällystetylle uunipannulle. Kypsennä 200 asteessa 15 minuuttia. Anna jäähtyä ennen kuorruttamista.
- Laita kerma ja makeiset kattilaan. Keitä keskilämmöllä sekoittaen, kunnes makeiset sulavat. Siirrä kattila syrjään liedeltä. Vispaa joukkoon voi nokareina ja tomusokeri. Anna kuorrutuksen jäähtyä huoneenlämpöseksi.
- Levitä omenamarmeladi pohjan päälle ohueksi, tasaiseksi kerrokseksi. Levitä kuorrutus marmeladin päälle. Anna kovettua hetki ennen kuin leikkaat ruutuja.