Kun jauhelihan korvaa nyhtökauravalmisteella, perunalaatikosta tulee ilmastoystävällisempi.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
4
15 min + keittäminen 15 min + kypsennys 30 min
Helppo
Vege-perunasoselaatikko
Ainesosat
PERUNASOSE
6
isoa jauhoista perunaa (esim. bellarosa)
1
dl
perunoiden keitinvettä
2
dl
kauramaitoa
2
rkl
laktoositonta margariinia (rasvaa 80 %)
½
tl
suolaa
NYHTÖKAURASEOS
1
sipuli
2
tl
öljyä
1
pkt
Nyhtis-nyhtökauravalmistetta (240 g)
½
tl
suolaa
PINNALLE
2
rkl
laktoositonta margariinia (rasvaa 80 %)
Vaiheet
-
Kuori ja paloittele perunat muutamaan osaan. Keitä kypsiksi suolalla maustetussa vedessä. Soseuta perunat sähkövatkaimella ja lisää soseeseen keitinvesi, kauramaito, margariini ja suola.
-
Hienonna sipuli. Paista sipulia pari minuuttia öljyssä. Lisää pannulle nyhtökaura ja jatka paistamista toiset pari minuuttia.
-
Voitele uunivuoka. Lusikoi puolet muusista vuokaan ja levitä härkis-sipuliseos soseen päälle. Lusikoi loppu muusi vuokaan ja tasoita vuoan pinta. Laita margariini pieninä nokareina vuoan pinnalle. Kypsennä uunissa 200 asteessa noin 30 minuuttia.