Leivo rakkaille korvapuustit vaihteeksi sydämen muotoon. Valmiit sydämet voi dipata voihin sekä sokeriin kristallipullien tapaan.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
14 kpl
20 min + 1 t 15 min + 35 min
Helppo
Huurteiset sydänpuustit
Ainesosat
2½
dl
maitoa
25
g
hiivaa
1
muna
1
dl
sokeria
1
tl
suolaa
2
tl
kardemummaa
7–8
dl
vehnäjauhoja
75
g
pehmeää voita
Täyte
75
g
pehmeää voita
1
rkl
kanelia
½
dl
sokeria
Lisäksi
100
g
voita sulatettuna
2
dl
erikoishienoa sokeria
Vaiheet
- Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja murustele hiiva maidon joukkoon. Lisää muna, sokeri, suola ja kardemumma sekä runsaat puolet jauhoista. Alusta taikinan joukkoon pehmeä voi sekä loput jauhot pienissä erissä. Vaivaa taikinaa, kunnes se on kimmoisaa ja irtoaa kulhon reunoista. Anna kohota liinan alla kaksinkertaiseksi.
- Kaulitse kohonnut taikina neliön muotoiseksi levyksi, joka on kooltaan noin 35 x 35 cm. Levitä pehmeä voi levylle tasaisesti ja ripottele kaneli ja sokeri päälle.
- Pyöritä levy kahdelta vastakkaiselta laidalta keskustaa kohti kahdeksi tiiviiksi rullaksi. Leikkaa rulla 2 ½ cm leveiksi paloiksi pellille. Nipistä pullan keskustaa eli kahden rullan kohtauspistettä kevyesti, jotta sydämen muoto korostuu. Anna kohota liinan alla puoli tuntia.
- Kypsennä pullia 225-asteisessa uunissa 8–10 minuuttia. Anna pullien jäähtyä hetki.
- Sulata voi ja kaada sokeri lautaselle. Kasta lämpimät pullat ensin voisulaan ja sen jälkeen hienoon sokeriin.
Vinkki! Tuorehiivan voi aina korvata kuivahiivalla, jota on kätevä pitää kaapissa varastossa. Rasvaiseen 2 ½ dl:n pullataikinaan tarvitaan yksi pussi eli 11 g kuivahiivaa. Kuivahiiva tarvitsee hieman tavallista lämpimämmän nesteen toimiakseen. Noin 42 astetta on sopiva lämpötila.