Hyppää pääsisältöön
Etusivu
Etusivu
Lue digilehtenä
Tilaa

Päävalikko

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Etusivu
Etusivu
Kirjaudu
Lue digilehtenä
Tilaa
Leivonta
Makea leivonta
8:00 | 12.2.2025

Huurteiset sydänpuustit

Lisää omaan keittokirjaan
Kodin Kuvalehti on lisännyt 1478 reseptiä
OHJE Raisa Laine KUVA Panu Pälviä

Leivo rakkaille korvapuustit vaihteeksi sydämen muotoon. Valmiit sydämet voi dipata voihin sekä sokeriin kristallipullien tapaan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
14 kpl
20 min + 1 t 15 min + 35 min
Helppo

Huurteiset sydänpuustit

Lisää kokoelmaan

Ainesosat

2½
dl
maitoa
25
g
hiivaa
1
muna
1
dl
sokeria
1
tl
suolaa
2
tl
kardemummaa
7–8
dl
vehnäjauhoja
75
g
pehmeää voita
Täyte
75
g
pehmeää voita
1
rkl
kanelia
½
dl
sokeria
Lisäksi
100
g
voita sulatettuna
2
dl
erikoishienoa sokeria

Vaiheet

  1. Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja murustele hiiva maidon joukkoon. Lisää muna, sokeri, suola ja kardemumma sekä runsaat puolet jauhoista. Alusta taikinan joukkoon pehmeä voi sekä loput jauhot pienissä erissä. Vaivaa taikinaa, kunnes se on kimmoisaa ja irtoaa kulhon reunoista. Anna kohota liinan alla kaksinkertaiseksi.
  2. Kaulitse kohonnut taikina neliön muotoiseksi levyksi, joka on kooltaan noin 35 x 35 cm. Levitä pehmeä voi levylle tasaisesti ja ripottele kaneli ja sokeri päälle.
  3. Pyöritä levy kahdelta vastakkaiselta laidalta keskustaa kohti kahdeksi tiiviiksi rullaksi. Leikkaa rulla 2 ½ cm leveiksi paloiksi pellille. Nipistä pullan keskustaa eli kahden rullan kohtauspistettä kevyesti, jotta sydämen muoto korostuu. Anna kohota liinan alla puoli tuntia.
  4. Kypsennä pullia 225-asteisessa uunissa 8–10 minuuttia. Anna pullien jäähtyä hetki.
  5. Sulata voi ja kaada sokeri lautaselle. Kasta lämpimät pullat ensin voisulaan ja sen jälkeen hienoon sokeriin.

Vinkki! Tuorehiivan voi aina korvata kuivahiivalla, jota on kätevä pitää kaapissa varastossa. Rasvaiseen 2 ½ dl:n pullataikinaan tarvitaan yksi pussi eli 11 g kuivahiivaa. Kuivahiiva tarvitsee hieman tavallista lämpimämmän nesteen toimiakseen. Noin 42 astetta on sopiva lämpötila.

 

Tilaa Glorian ruoka & viini
makea leivonta
Sokerileipuri
leivonta
ystävänpäivä
Pulla
Äitienpäivä

Suosituimmat

Taatelikakku

Saaristolaisleipä

Shelterin mallasleipä

Graavisiika Henri Alénin tapaan

Graavilohi suolaliemessä eli jääkellarin lohi

Reseptit

  • Uusimmat reseptit
  • 30 minuuttia
  • Aamiainen & brunssi
  • Finnhits
  • Gluteeniton deli
  • Grillaus
  • Jauhelihakierre
  • Juomat ja smoothiet
  • Jälkiruuat
  • Kemut
  • Kevyet & salaatit
  • Kot kot
  • Lasten suosikit
  • Leivät & piirakat
  • Nuuka kokki
  • Pastatehdas
  • Pihvi & BBQ
  • Päivän katiska
  • Sokerileipuri
  • Sporttiruoka
  • Säilöntä
  • Vegebaari
  • Viikonloppubistro
  • Vegaanisia herkkuja
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Social links

  • Facebook
  • Instagram
Etusivu

Footer menu

  • Evästeasetukset
  • Asiakaspalvelu
  • Evästekäytännöt
  • Haavoittuvuustietojen vastuullinen ilmoittaminen
  • Käyttöehdot
  • Mediaopas
  • Tietosuoja
  • Tilaa Glorian ruoka & viini
  • Toimituksen yhteystiedot
Digital magazine image
Digital magazine logo
Lue Glorian ruoka & viini laitteella kuin laitteella missä ikinä tahdotkin.
Lue digilehtenä
Glorian ruoka & viini
Tilaa

© Sanoma Media Finland Oy

Käyttäytymiseen perustuva mainonta
Vastuullista journalismia

Main menu sidebar

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Sivupalkin ekstravalikko

  • Toimitus
  • Palaute
  • Lue Glorian ruoka & viini digilehdet.fi:ssä
  • Tilaa Glorian ruoka & viini