Kodin Kuvalehti on lisännyt 1196 reseptiä.
Linkitetty 39 keittokirjaan.
OHJE Christina Aaltio KUVA Ninna Lindström

Mehevä bolognese ei jauhelihaa kaipaa. Juuriselleri ja mausteet antavat soijarouheesta haudutettuun kastikkeeseen makua.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Soijabolognese

Ainekset

1
sipuli
2
valkosipulinkynttä
1
reilu porkkana
100
g
juuriselleriä
3
rkl
oliiviöljyä
2
dl
tummaa soijarouhetta
2
tl
paprikajauhetta
1
prk
tomaattimurskaa
2
rkl
tomaattipyreetä
4
dl
vettä
2
rkl
HP-kastiketta
½
rkl
punaviinietikkaa
1
tl
rosmariinia
½
tl
mustapippuria myllystä
1
tl
suolaa
1
tl
sokeria

Työvaiheet

  1. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipuli. Kuori ja raasta porkkana ja juuriselleri.
  2. Kuumenna öljy kasarissa. Lisää pannulle soijarouhe ja paprikajauhe. Paista rouhetta muutama minuutti. Lisää joukkoon sipulit kuullottumaan sekä juuresraasteet. Hauduta 5 minuuttia.
  3. Lisää kastikkeeseen tomaattimurska ja -pyre, vesi sekä mausteet. Hauduta kastiketta 20 minuuttia. Tarjoa kokojyväspagetin kanssa.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3417 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Panu Pälviä

Etsitkö helppoa vaihtoehtoa joulukinkulle? Valkoviinin ja sinapin terästämän kastikkeen kanssa tarjottu possunfilee sopii tarkoitukseen mainiosti.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Dijonin possu

Ainekset

700
g
porsaan sisäfileetä
¾
tl
suolaa
2
salottisipulia
1
valkosipulinkynsi
2
rosmariininoksaa
2
rkl
voita
1
dl
valkoviiniä
1
rkl
dijoninsinappia
½
tl
jauhettua maustepippuria
1
prk (150 g)
ranskankermaa

Työvaiheet

  1. Kuivaa filee ja poista kalvot terävällä veitsellä. Leikkaa filee noin 1½ cm:n viipaleiksi. Mausta viipaleet suolalla.

  2. Kuori ja viipaloi salottisipulit ja valkosipulinkynsi. Hienonna rosmariininlehdet.

  3. Kuumenna voi pannussa ja ruskista possuviipaleita pari minuuttia molemmin puolin. Nosta viipaleet hetkeksi lautaselle.

  4. Lisää salottisipulit ja valkosipuli pannuun. Kuullota sipuleita keskilämmöllä noin 5 minuuttia. Lisää valkoviini ja anna kiehua muutama minuutti, kunnes voi ja viini sekoittuvat.

  5. Lisää rosmariini, sinappi ja maustepippuri. Laita possuviipaleet takaisin pannuun. Peitä kannella ja anna hautua miedolla lämmöllä 15 minuuttia.

  6. Ota pannu liedeltä ja lisää ranskankerma. Lämmitä kastike mutta älä anna sen kiehua, jotta ranskankerma ei erotu. Tarjoa perunamuusin kanssa.

Kodin Kuvalehti on lisännyt 1196 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
OHJE Christina Aaltio KUVA Ninna Lindström

Laita basmatiriisi kiehumaan samalla, kun kokkaat kastikkeen. Koko ruoka on vartissa valmis.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2–4
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Mifukastike

Ainekset

1
rs (250 g)
Mifu-suikaleita, paprika-chili
1
rs (200 g)
Tuorekset Thai-kasviksia
2
rkl
öljyä
1
rs (250 ml)
kookoskermaa
2
dl
vettä
2
rkl
sweet chili -kastiketta tai 2 tl harissatahnaa
½
tl
suolaa
1
dl
maapähkinöitä
(thaibasilikaa)

Työvaiheet

  1. Paista Mifua ja kasviksia öljyssä 3 minuuttia.
  2. Lisää joukkoon kookoskerma, vesi, chilikastike ja suola. Hauduta 10 minuuttia.
  3. Ripottele pinnalle pähkinöitä ja halutessasi thaibasilikaa.
  4. Tarjoa keitetyn riisin kanssa.
Hyvä terveys on lisännyt 324 reseptiä.
Linkitetty 6 keittokirjaan.
OHJE Suvi Rüster KUVA Tuomas Kolehmainen

Thaimaalainen som tam -salaatti valmistetaan vihreästä papaijasta, kotimainen versio syntyy lantusta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Som tam -lanttusalaatti

Ainekset

½
dl
maapähkinöitä
300
g
lanttua
1
(150 g)
kyssäkaalia tai naurista
100
g
vihreitä papuja
1
valkosipulinkynsi
1
punainen pieni chili
1
limetin mehu
2
rkl
kalakastiketta
1
rkl
ruokosokeria

Työvaiheet

  1. Paahda maapähkinöitä kuivalla kuumalla pannulla, kunnes pähkinöiden kuori on kunnolla tummunut. Kaada leikkuulaudalle ja hiero pähkinöistä kuoret pois.

  2. Kuori ja raasta lanttu raastimen karkealla terällä. Kuori ja raasta kyssäkaali tai nauris. Puhdista pavut, poista kannat ja ryöppää kiehuvassa vedessä 5 minuuttia. Jäähdytä pavut nopeasti kylmässä vedessä, valuta ja leikkaa ne paloiksi. Kuori ja hienonna valkosipulinkynsi. Huuhtele chili, halkaise ja poista siemenet, hienonna.

  3. Sekoita kulhossa limetinmehu, kalakastike, ruokosokeri, valkosipuli ja chili. Lisää lanttu- ja kyssäkaaliraaste, pavut ja pähkinät. Painele kunnolla puunuijalla sekaisin.

  4. Raaste säilyy jääkaapissa pari päivää.

ET-lehti on lisännyt 340 reseptiä.
Linkitetty 6 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Ninna Lindström

Tuorepuuro on kätevä välipala, sillä sen voi tehdä jääkaappiin odottamaan. Seesaminsiemenistä tehty tahini antaa puuroon ihanan maun ja hyviä ravintoaineita.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2
Valmistusaika
10 min + yön yli
Vaikeustaso
Helppo

Vadelma-tahinituorepuuro

Ainekset

1
prk (250 g)
maitorahkaa
2
dl
maitoa
2
dl
kaurahiutaleita
1
pss (200 g)
pakastettuja vadelmia
3
rkl
tahinia
2
rkl
hunajaa
2
rkl
lämmintä vettä
¼
tl
kardemummaa
(mintun lehtiä koristeeksi)

Työvaiheet

  1. Sekoita kulhossa rahka, maito, kaurahiutaleet ja vadelmat.

  2. Yhdistä toisessa kulhossa tahini, hunaja ja lämmin vesi notkeaksi tahnaksi. Lisää ne sekä kardemumma puuroon.

  3. Anna tuorepuuron tekeytyä yön yli tai vähintään pari tuntia jääkaapissa.

VINKKI! Seesaminsiemenistä tehty tahini on maapähkinävoita muistuttava tahna, joka sisältää proteiinia ja kuitua. Purkillinen säilyy pitkään jääkaapissa.