Tomaattisen kikhernekeiton ainekset löytyvät lähes aina kaapista.
Kikherne-tomaattikeitto
Ainekset
Työvaiheet
- Silppua sipuli ja valkosipulinkynnet. Hienonna puolet basilikasta. Säästä loput keiton koristeluun.
- Kuumenna öljy kattilassa. Kuullota sipulisilppuja, basilikaa ja juustokuminaa muutama minuutti.
- Kuutioi tai halkaise kirsikkatomaatit. Laita tomaatit, tomaattimurska ja -pyree kattilaan. Lisää sokeri ja suola. Kypsennä miedolla lämmöllä välillä sekoittaen noin 15 minuuttia.
- Huuhtele kikherneet. Soseuta puolet herneistä sauvasekoittimella tai monitoimikoneella. Lisää kikhernesose keiton joukkoon ja sekoita hyvin. Lisää vesi ja loput kikherneet kokonaisina.
- Mausta mustapippurilla ja sitruunamehulla.
- Kypsennä miedolla lämmöllä 15–20 minuuttia. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa. Koristele valmis keitto basilikalla.