Tomaattisen kikhernekeiton ainekset löytyvät lähes aina kaapista.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
3–4
Valmistusaika
45 min
Vaikeustaso
Helppo
Kikherne-tomaattikeitto
Ainekset
1
sipuli
3
valkosipulinkynttä
1
ruukku basilikaa
2
rkl
öljyä
1
tl
jeeraa eli juustokuminaa
250
g
tuoreita (kirsikka-) tomaatteja
1
tlk
tomaattimurskaa
3–4
rkl
tomaattipyreetä
1
rkl
sokeria
2
tl
suolaa
2
tlk
säilöttyjä kikherneitä
noin 4
dl
vettä
2–3
rkl
sitruunamehua
ripaus mustapippuria
Työvaiheet
- Silppua sipuli ja valkosipulinkynnet. Hienonna puolet basilikasta. Säästä loput keiton koristeluun.
- Kuumenna öljy kattilassa. Kuullota sipulisilppuja, basilikaa ja juustokuminaa muutama minuutti.
- Kuutioi tai halkaise kirsikkatomaatit. Laita tomaatit, tomaattimurska ja -pyree kattilaan. Lisää sokeri ja suola. Kypsennä miedolla lämmöllä välillä sekoittaen noin 15 minuuttia.
- Huuhtele kikherneet. Soseuta puolet herneistä sauvasekoittimella tai monitoimikoneella. Lisää kikhernesose keiton joukkoon ja sekoita hyvin. Lisää vesi ja loput kikherneet kokonaisina.
- Mausta mustapippurilla ja sitruunamehulla.
- Kypsennä miedolla lämmöllä 15–20 minuuttia. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa. Koristele valmis keitto basilikalla.