Laskiaisen massakausi on täällä. Upota pullaan notkeaa mantelitäytettä ja nauti.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
20 kpl
30 min + 1 t
Helppo
Mantelipulla
Ainesosat
½
l
maitoa
50
g
tuorehiivaa
2
dl
sokeria
1
rkl
kardemummaa
1
tl
suolaa
1
muna
150
g
voita
1
appelsiinin kuori
n. 14
dl
vehnäjauhoja
Täyte
1
dl
appelsiinimarmeladia
2
pötköä (á 150 g)
mantelimassaa
1
dl
kuohukermaa
¼
tl
suolaa
Lisäksi
1
muna
mantelilastuja
Vaiheet
- Lämmitä maito isossa kattilassa kädenlämpöiseksi. Liota hiiva maitoon. Lisää joukkoon sokeri, kardemumma, suola ja muna.
- Sulata voi. Pese appelsiini ja raasta kuori.
- Alusta taikinaan vehnäjauhot vähän kerrallaan puuhaarukalla sekoittaen. Lisää voi ja appelsiininkuori, kun puolet jauhoista on taikinassa. Lisää loput jauhot. Vaivaa taikinaa käsin 10 minuuttia tai kunnes taikina irtoaa kattilan reunoista ja käsistä.
- Kohota taikinaa liinan alla vedottomassa paikassa puolisen tuntia.
- Valmista täyte. Lisää mantelimassan joukkoon kerma ja suola. Sekoita sauvasekoittimella tasaiseksi.
- Kuumenna uuni 225 asteeseen.
- Kumoa taikina jauhotetulle pöydälle. Vaivaa ilmakuplat pois. Leivo taikinasta pötkö ja jaa se 20 palaan. Pyöritä pullia ja siirrä ne pellille leivinpaperin päälle. Nostata noin 15 minuuttia.
- Paina kohonneiden pullien keskelle etusormella ja peukalolla kolo. Voitele reunat munalla. Lusikoi koloon täytteeksi appelsiinimarmeladia ja notkeaa mantelimassaa. Ripottele pinnalle mantelilastuja. Paista pullia noin 10 minuuttia.