Hyppää pääsisältöön
Etusivu
Etusivu
Lue digilehtenä
Tilaa

Päävalikko

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Etusivu
Etusivu
Kirjaudu
Lue digilehtenä
Tilaa
Leivonta
Juhli ja nauti
Makea leivonta
8:00 | 2.6.2024

Mantelipulla

Lisää omaan keittokirjaan
Kodin Kuvalehti on lisännyt 1478 reseptiä
OHJE Christina Aaltio KUVA Anna Huovinen

Laskiaisen massakausi on täällä. Upota pullaan notkeaa mantelitäytettä ja nauti.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
20 kpl
30 min + 1 t
Helppo

Mantelipulla

Lisää kokoelmaan

Ainesosat

½
l
maitoa
50
g
tuorehiivaa
2
dl
sokeria
1
rkl
kardemummaa
1
tl
suolaa
1
muna
150
g
voita
1
appelsiinin kuori
n. 14
dl
vehnäjauhoja
Täyte
1
dl
appelsiinimarmeladia
2
pötköä (á 150 g)
mantelimassaa
1
dl
kuohukermaa
¼
tl
suolaa
Lisäksi
1
muna
mantelilastuja

Vaiheet

  1. Lämmitä maito isossa kattilassa kädenlämpöiseksi. Liota hiiva maitoon. Lisää joukkoon sokeri, kardemumma, suola ja muna.
  2. Sulata voi. Pese appelsiini ja raasta kuori.
  3. Alusta taikinaan vehnäjauhot vähän kerrallaan puuhaarukalla sekoittaen. Lisää voi ja appelsiininkuori, kun puolet jauhoista on taikinassa. Lisää loput jauhot. Vaivaa taikinaa käsin 10 minuuttia tai kunnes taikina irtoaa kattilan reunoista ja käsistä.
  4. Kohota taikinaa liinan alla vedottomassa paikassa puolisen tuntia.
  5. Valmista täyte. Lisää mantelimassan joukkoon kerma ja suola. Sekoita sauvasekoittimella tasaiseksi.
  6. Kuumenna uuni 225 asteeseen.
  7. Kumoa taikina jauhotetulle pöydälle. Vaivaa ilmakuplat pois. Leivo taikinasta pötkö ja jaa se 20 palaan. Pyöritä pullia ja siirrä ne pellille leivinpaperin päälle. Nostata noin 15 minuuttia.
  8. Paina kohonneiden pullien keskelle etusormella ja peukalolla kolo. Voitele reunat munalla. Lusikoi koloon täytteeksi appelsiinimarmeladia ja notkeaa mantelimassaa. Ripottele pinnalle mantelilastuja. Paista pullia noin 10 minuuttia.
Tilaa Glorian ruoka & viini
makea leivonta
Sokerileipuri
Manteli
Pulla
Laskiainen

Suosituimmat

Taatelikakku

Mangosalsa

Saaristolaisleipä

Graavisiika Henri Alénin tapaan

Shelterin mallasleipä

Reseptit

  • Uusimmat reseptit
  • 30 minuuttia
  • Aamiainen & brunssi
  • Finnhits
  • Gluteeniton deli
  • Grillaus
  • Jauhelihakierre
  • Juomat ja smoothiet
  • Jälkiruuat
  • Kemut
  • Kevyet & salaatit
  • Kot kot
  • Lasten suosikit
  • Leivät & piirakat
  • Nuuka kokki
  • Pastatehdas
  • Pihvi & BBQ
  • Päivän katiska
  • Sokerileipuri
  • Sporttiruoka
  • Säilöntä
  • Vegebaari
  • Viikonloppubistro
  • Vegaanisia herkkuja
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Social links

  • Facebook
  • Instagram
Etusivu

Footer menu

  • Evästeasetukset
  • Asiakaspalvelu
  • Evästekäytännöt
  • Haavoittuvuustietojen vastuullinen ilmoittaminen
  • Käyttöehdot
  • Mediaopas
  • Tietosuoja
  • Tilaa Glorian ruoka & viini
  • Toimituksen yhteystiedot
Digital magazine image
Digital magazine logo
Lue Glorian ruoka & viini laitteella kuin laitteella missä ikinä tahdotkin.
Lue digilehtenä
Glorian ruoka & viini
Tilaa

© Sanoma Media Finland Oy

Käyttäytymiseen perustuva mainonta
Vastuullista journalismia

Main menu sidebar

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Sivupalkin ekstravalikko

  • Toimitus
  • Palaute
  • Lue Glorian ruoka & viini digilehdet.fi:ssä
  • Tilaa Glorian ruoka & viini